GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Nisan 2019 Perşembe 08:37

Bergama’nın yeni başkanı Koştu: Başarı tesadüf değil!

İzmir’in Bergama İlçesi’nde belediye başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili Hakan Koştu, “24 Haziran’da Cumhur İttifakı’nın oyu ilçemizde Millet İttifakı’ndan 8 bin gerideydi. Biz bu farkı kapatarak öne geçtik. Başarı ilçemizde tesadüf değildir” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti ile CHP arasında itirazlara konu olan ilçeler arasında yer alan Bergama’da seçim sonuçları büyük oranda netleşti. Çıkan rakamlara göre seçime AK Parti’den giren Cumhur İttifakı Adayı Hakan Koştu, CHP’nin adayı Millet İttifakı’nın temsilcisi İdris Yavuzyılmaz’ı 523 oyla geçerek başkanlık koltuğuna oturdu.

Bergama’da geçmişte il genel meclis üyeliği ve AK Parti İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Koştu, 2014 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olarak da görev yapıyordu. Partinin Bergama’da aday gösterdiği isim Koştu, başarının uzun bir hazırlık döneminden sonra geldiğini vurguladı.

Egedesonsöz’e konuşan Koştu, “Çalışma tempomuzu hiç kesmeden sürdürüyoruz. Biz 24 Haziran’dan bu yana yoğun gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizim oyumuz 8 bin oy gerideydi. Bu farkı kapatarak öne geçtik. Çok çalışmanın karşılığını parti teşkilatı olarak aldık. Bu başarı bir tesadüf değildir. Şu anda resmi rakamlara göre 523 oy öndeyiz ve artık yarış bitmiştir” dedi.

Yerel yönetimler konusunda deneyimli olduğunu belirten Koştu, belediye başkanlığı görevini eşit ve adil olarak sürdürmeye özen göstereceğini vurguladı. Koştu,”Bergama’nın her yerine vakıfız. 2009-2014 yılları arasında il genel meclis üyeliği yaptım. Şimdi de Büyükşehir’de ilçemizi temsil ediyordum. Parti teşkilatımız ile kenetlendik ve başarıyı sağladık. Bergama eskisi gibi sadece merkezden ibaret değil. Yasalarla köyleri de bağlandığı için çok geniş bir alana hitap ediyor. Şu anda 103 bin nüfuslu bir ilçeye hizmet edeceğiz. Ne yazık ki 2009 yılından bu yana Bergama’ya bir çivi bile çakılmadı. Belediyenin mali yapısında ve ekonomik durumunda sorunlar var. Son olarak belediyeye alınacak 3-4 araç için bile kredi talebinde bulunulmuştu. Kısa sürede her şeyi toparlayarak ilçemize hak ettiği hizmetleri getireceğiz” diye konuştu.