GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
23 Mayıs 2022 Pazartesi 14:48

Bergama Millet Bahçesi’nde ihale tarihi netleşti!

Açılan davalardan dolayı yer teslimi zamanında yapılamadığı için iptal edilen Bergama Millet Bahçesi’nin yeni ihale tarihi açıklandı.

EGEDESONSÖZ - Kamuoyunda tartışmalara neden olan Bergama’daki 14 Eylül Stadyumu'nu da içine alan 51 bin 569 metrekarelik alanda yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Projenin geçtiğimiz Mayıs ayında planları askıya çıkmış, İzmir Büyükşehir Belediyesi plana askı süresinde itiraz etmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Büyükşehir'in yaptığı itirazı reddetmişti.

TOKİ projenin ihalesine geçtiğimiz Ağustos ayında çıkmış ancak ihale alanında dükkanları olan esnaf mağdur olduklarını ileri sürerek ihaleyi yargıya taşımıştı. Esnafın açmış olduğu davalar sonucunda İzmir 2. ve 5. İdare Mahkemeleri, üç ayrı yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Kararlardan dolayı yer teslimi gerçekleşmemişti. Yer tesliminin ihale şartnamesindeki süre içerisinde teslim edilememesinden kaynaklı TOKİ ihaleyi iptal etmişti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yeni ihale tarihini ilan etti. Bakanlığın sitesinde yer alan duyura göre ihale 21 Haziran 2022 Salı günü saat 11.30’da TOKİ’nin toplantı salonunda gerçekleştirilecek. İhale kapsamında konvansiyonel kalıp ve çelik konstrüksiyon sistemiyle 18 bin 685 metrekarelik sosyal donatı alanı ve 63 bin 50 metrekare büyüklüğünde rekreasyon alanı yapılacak. Alanın 500 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

11 Temmuz 2021 tarihinde yapılan ihaleyi 65 milyon 990 bin lira ile en düşük teklifi veren Varolyapı İnşaat Şirketi kazanmıştı. Yeni ihale sürecinde yapım maliyetlerinin artması bekleniyor.