GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Kasım 2021 Salı 13:48

Bergama'daki yıkım için yargı kararını verdi

Bergama'da, belediye tarafından hazırlanan Millet Bahçesi Projesi’ne bölge esnafının açtığı üç ayrı davanın ilkinden sonuç çıktı. İzmir 5.İdare Mahkemesi’ne yıkım ihalesi ile ilgili; yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bergama'da 14 Eylül Stadyumu'nu da içerisine alan ve 51 bin 569 metrekarelik alana yapılması planlanan 'Millet Bahçesi Projesi' nedeniyle mağduriyet yaşayan 86 esnaf dükkânının yıkımı ile ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, stadyum çevresindeki esnafa; kiracı bulunduğu adresin 'riskli yapı' tespiti nedeniyle yıkımının yapılacağı, bu nedenle de 60 gün içerisinde tahliye etmesi gerektiğine dair bir yazı göndermişti. Son olarak esnaf dükkânlarının yıkımı için 9 Kasım Salı günü açık teklif usulü ile ihaleye çıkıldı.

Bu gelişmelerin ardından mülkiyeti Bergama Belediyesine ait işyerinde kiracı sıfatıyla yer alan İbrahim Turan esnaf adına konuyu yargıya taşıdı. Yıkım ihalesi kararı, yürütmeyi durdurma ve planlara üç ayrı dava açıldı. İzmir 5.İdare Mahkemesi’ne yıkım ihalesi ile ilgili açılan dava ise sonuçlandı. Yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek açılan dava, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile sonuçlandı. (Ajans Bakırçay)