GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Şubat 2020 Cuma 14:29

Bergama'da katliam gibi kazaya neden olan sürücüye tutuklama!

İzmir'in Bergama ilçesinde, özel bir şirkete ait altın madeninde çalışan işçileri taşıyan servis midibüsü ile karşı yönden gelen TIR'ın çarpışması sonucu 4 kişinin öldüğü 8 kişinin de yaralandığı kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 50 yaşındaki otomobil sürücüsü Aysel S., tutuklandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, mobese kamerası görüntülerinden kazaya Ömer Faruk Özdemir (42) yönetimindeki TIR'ı hatalı şekilde sollayan otomobil sürücüsü Aysel S.'nin sebebiyet verdiğini belirledi. Minibüs şoförü Cemal Vahaplar'ın bir anda karşısına çıkan otomobile çarpmamak için ani fren yapınca yoldaki gizli buzlanmasının da etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybedip, Özdemir'in kullandığı TIR ile çarpıştığı ortaya çıktı. Yanında kızı ve torunu ile yolculuk yapan otomobil sürücüsü Aysel S.'nin ise şans eseri kazaya karışmadan kurtulduğu belirlendi. Görüntülerden yola çıkan jandarma otomobil sürücüsü Aysel S.'yi gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından aynı gün adliyeye sevk edilen Aysel S. tutuklanıp Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne gönderildi. (DHA)