GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
11 Ocak 2022 Salı 11:01

Bergama’da 13.5 milyonluk satış

Bergama Belediyesi, ilçe genelinde 36 tarlayı satışa çıkardığını duyurdu. Arsaların toplam satış bedeli 13,5 milyon TL’yi geçtiği görüldü.

EGEDESONSÖZ - Resmi ilanlarda yer alan duyuruya göre Bergama Belediyesi satışa çıkardığı taşınmazlara yenilerini ekledi. İlçenin Kadıköy, Ferizler, Göçbeyli, Doğancı köylerindeki 36 taşınmaz ihale yoluyla satışa çıkarıldı. 

Satışa çıkarılan araziler tapu kayıt yer alan bilgilere tarla statüsüne sahip. İhaleler ise 25 Ocak ve 26 Ocak tarihlerinde yapılacak. 

3,2 MİLYONA KADAR ÇIKIYOR
Açık teklif usülü ile satışa çıkarılan tarım arazilerinin tahmin edilen toplam bedelleri 13 milyon 500 bin TL’yi geçiyor. Belirlenen en düşük satış fiyatı 27 bin TL ile Ferizler Köyü’ndeki bir tarım arazisine ait. En yüksek satış fiyatı ise 3,2 milyon TL ile Kadıköy Mahallesi’ndeki  bir tarım arazine ait. Satışa çıkarılan tarım arazilerinin birim metrekare fiyatları ise 70-80 TL arasında değişiyor. 

TOPLAM BÜYÜKLÜK 18 HEKTAR
Satışa çıkarılan tarım arazilerinin toplam büyüklüğü ise 18 hektarı geçiyor. Satışa çıkarılan araziler ise 398 metrekare ile 40 bin metrekare arasında değişiyor.