GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mart 2020 Pazartesi 18:08

Berberlerin Başkanı Bilgin bakanlıklara talepleri sıraladı!

Berberler Odası Başkanı Bilgin, koronavirüse karşı alınan tedbir ve önlemler kapsamında temsil ettiği esnafların zor ekonomik şartlardan geçtiğini aktardı ve 4 kuruma talep metni yolladı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, koronavirüs ile mücadele kapsamında tedbir ve önlemler alınması sonrasında temsil ettiği esnafların dükkanlarını kapatmak zorunda kalmasından ve ekonomik zorluk yaşamasından dolayı taleplerde bulundu.

Oda Başkanı Bilgin, berber esnafının SGK ve Bağ-Kur primlerinin ertelenmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Bilgin esnafa kira yardımı yapılmasının da önemine vurgu yaptı. Esnafın elektrik, su, doğalgaz ve telekomünikasyon giderlerinin karşılanması gerektiğini ifade eden Bilgin şu an ödenen mevcut kredi ve kredi kartlarının 6 ay ertelenmesi, 1 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi desteği verilmesinin önemini vurguladı.

 Bilgin talepleri imzalayarak Ticaret Bakanlığı’na, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu’na ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne gönderdi.