GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Temmuz 2023 Perşembe 14:59

Belediyenin kasası soyulmuştu... Rakam netleşti!

Menderes Belediyesi’nde tartışmalara neden olan kayıp paranın miktarı netleşti. Belediye personel şirketinin kasasından sahte imza ve kaşe kullanılarak çıkartılan miktarın1 milyon 200 bin TL'nin üzerinde olduğu tespit edildi. Belediye Meclis Üyesi CHP’li Alper Sürücü, “Paranın 350 bin TL’sini geri aldık kalan kısımları için ödeme taahhüdünde bulunuldu” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde belediyeye bağlı personel şirketinin kasasından sahte imza ve kaşe kullanılarak kaçırıldığı belirtilen 2 milyon TL’lik rakamla ilgili süreç tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle açığa alınan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar döneminde meclis üyelerinden oluşan personel şirketinin yönetimi çalışmalara başlamış,  işe alınan o dönemin muhasebe yetkilisi İ.Musaoğulları adlı kişi dönmemin şirket yönetim kurulu başkanı Cumali Önder’in kaşesini kullanarak şirketten para kaçırmıştı.  Kayalar’ın koltuktan ayrılmasının ardından göreve gelen Belediye Başkanvekili Erkan Özkan ile birlikte şekillenen yeni şirket yönetimi muhasebe kayıtlarını incelemeye aldı. Personel A.Ş’nin başına Meclis Üyesi Alper Sürücü getirildi.  CHP’li Alper Sürücü ise müfettiş istediklerini, muhasebe kayıtlarını incelediklerini belirterek kaçırılan miktarı açıkladı.



350 BİN TL'Sİ ÖDENDİ
Kamuoyuna açıklama yapan Sürücü değerlendirmesinde, “Sizler bilgi sahibi olmadan insanları yargılamaktan, çamur atmaktan başka hiçbir şey bilmez misiniz?  Evet, İlhan Musaoğulları Personel A.Ş.de çalışan biriydi. Bu arkadaş biliyorsunuz 2018 seçimlerinde AK Parti seçim bürosunda çalışan biriydi. Bizler göreve geldiğimizde işine son vermek için büyük baskılar yapıldı. Ama bizim o dönem Personel A.Ş yönetiminde Mustafa Akın, Gürsel Rüzgar ve Cumali Önder vardı. O dönem,  Önder ve  Akın bu arkadaşımıza her konuda güvendiler ve destek oldular. İşinden olmasını istemediler. Şimdi sizlere soruyorum bu arkadaşa güvenmeleri, işinden olmaması için herkesi karşısına aldılar. Bizler bu konuyla ilgili araştırmayı  yönetim kurulu ve başkan vekilimizle beraber şirketin hesaplarını araştırılması için müfettiş çağırdık. Söz konusu kişinin (İ. Musaoğulları) zimmetine 1 milyon 200 bin TL aktardığını tespit ettik. Tespitten sonra yasal işlemleri başlattık ve İlhan Musaoğlu’nun şirketten almış olduğu paranın 350 bin TL’sini şirketimize ödeme yapmıştır. Diğer kalan kısımları da ödeme taahhüdünde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.