GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2019 Pazartesi 12:43

Belediyeden flaş hamle: Bu kez personel alacak

Bornova Belediyesi’nin şirketi Borbel A.Ş’den geçtiğimiz günlerde iş akdi feshedilen 15 personelin yerine işçi alınması için ilan verildi. 15 kişilik işçi açığı olduğu belirtilen ilan çerçevesinde 21 Mayıs Salı Günü başvurular başlayacak, 28 Mayıs Perşembe Günü ise mülakat gerçekleşecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İduğ, geçtiğimiz günlerde 15 personelin iş akdini feshetti.

İşten çıkarmaların tartışma yaratması sonrasında belediye yetkililerinden bir açıklama gelmişti. Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila’nın, görevinin bitmesine çok az bir süre kala işçi alımı yaptığı iddia edilmişti.

Ancak daha sonra belediyenin mevcut yönetimi işten çıkarmalar noktasında geri adım atmadı. Bornova Belediyesi’nin şirketi olan Borbel A.Ş’de görev yapan 15 kişi işten çıkarıldı.

Gelinen süreçte Bornova Belediyesi’nin temsilen şirketin yönetim kurulu başkanı olan Zafer Kurtbay imzasıyla bir ilan yayınlandı. İlana göre 15 kişilik iş açığı olduğu ve yeni personel alınacağı belirtildi. Yeni iş başvurularının 21 Mayıs Salı Günü (Yarın) başlayacağı ifade edildi. Ayrıca 28 Mayıs Salı Günü ise mülakat ve iş görüşmelerinin yapılacağı aktarıldı.

15 kişinin işten çıkarılması sonrasında aynı sayıda işçi açığı olduğunun belirtilerek ilan verilmesi dikkat çekti.