GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2019 Çarşamba 16:43

Belediyedeki tüm kiralık araçların kullanımını durdurdu: Bende Audi’ye binecek ayak yok!

Bayındır Belediye Başkanı Demirezen, kiralık araçların kullanımını durdurduğunu ve başkanlık makamına ait olan Audi marka arabayı da iade ettiğini açıkladı. Demirezen, “Gündeme konu olan Audi’yi geri yolladım. ‘Binecek misiniz?’ diye sordular. ‘Binmeyeceğim, bizde Audi’ye binecek ayak yok’ dedim. Yarın bir gün makam arabamız olur ama Audi’ye binmeyeceğim. Bir gün bir arkadaşımın arabasına biniyorum bir gün kendi arabama biniyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) AK Parti’ye geçen Bayındır’da Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Uğur Demirezen ilk icraat olarak kiralık araçların kullanımını durdurdu.

Yüzde 58’lik oy oranına ulaşan ve görevde olan CHP’li Başkan Ufuk Sesli’ye büyük fark atan Demirezen geçmiş süreçte tartışmalara neden olan Audi marka başkanlık makam aracını da kiralamayı yapan şirkete iade etti.

Seçim sonrasındaki süreçte kentte ilk mazbatasını alan Başkan olan Demirezen ayrıca belediye bünyesindeki tüm kiralık araçları da geri gönderdi.

BİZDE AUDİ’YE BİNECEK AYAK YOK!
Göreve başlamasının ardından bir gün arkadaşına ait aracı, bir gün de kendisinin özel arabasını kullandığını ifade eden Demirezen, “Şu an tüm kiralık araçları durdurdum. Şu an kendi özel arabamı kullanıyorum. Bir gün bir arkadaşımın arabasına biniyorum bir gün kendi arabama biniyorum. Gündeme konu olan Audi’yi geri yolladım. ‘Binecek misiniz?’ diye sordular. ‘Binmeyeceğim, bizde Audi’ye binecek ayak yok’ dedim.  Yarın bir gün makam arabamız olur ama Audi’ye binmeyeceğim. Kiralık tüm araçları tasarruf gerekçesiyle durdurdum. İkinci bir emre kadar kimse kontak basmayacak. Sözleşmesine baktırıyorum. Lazım olursa 1-2 tane kiralarız, 8-10 tane araç kullanmayacağım. Birimlerin ihtiyacına göre kullanacağız” dedi.