GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
1 Ekim 2021 Cuma 08:55

Belediyede mobbing iddiası... İşçilere uyuz köpekleri saydırdı!

Aydın-İncirliova Belediye Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın 31 işçiyi, ‘rögar kapaklarını ve uyuz köpekleri sayma’ görevi verdikten sonra işten çıkardığı iddia edildi.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, MHP'li eski belediye başkanı Gürşat Kale'nin döneminde çalışan işçileri, "Uyuz köpekleri ve rögar kapaklarını sayma görevi vererek" uzak mahallelere sürdüğü iddia edildi. Olayın ardından bir süre sonra da belediyenin ekonomik sebepleri öne sürerek 31 işçinin iş akitlerini sonlandırdığı bildirildi.

İşçilerin şikayeti üzerine inceleme yaparak, işçilerin ekonomik sebeplerin ön planda olduğu gerekçesiyle iş akitlerinin sonlandırılmış olmasında bir sakınca olmadığını belirleyen Savcılık, çıkarılan işçilerin yerine farklı tarihlerde 71 işçinin alındığı, dolayısıyla 31 kişinin iş akitlerinin ekonomik sebeplerle feshedilmiş olmasının dayanaktan yoksun kaldığı ve gerekçenin geçersiz kaldığı kararını verdi. Tazminatları ödenmeyen işçiler de giderek işe iade, işçi hakları ve tazminat hakları olmak üzere tüm davaları kazandı.

Savcılığın bu tespitleri sonrasında Başkan Kaya'nın, 'görevini kötüye kullanmak' suçundan yargılanmasına karar verildi. Kaya, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.

İşçiler tarafından yapılan açıklamada "Başkan önce bizi yıldırıp işten ayrılmamız için mobbing uyguladı. Bizleri çalıştığımız yerlerden alıp, uzak mahallelerde bulanan alakasız birimlerde görevlendirdi. Buralarda bizlere verdiği görevin ise eşi örneği yok. Bizlere uyuz köpekleri ve mahallede bulunan rögar kapaklarını saymamız söylendi. Bu zulüm değil de nedir. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi. (Yeni Asır)