GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2024 Perşembe 19:40

Belediye Meclisi’nden geçti... Bornova'ya yedi yeni müdürlük!

Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşiminde, Tesisler, Ulaşım Hizmetleri, Belediye Tiyatro, Müze, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm ve Araştırma Geliştirme adı altında yedi yeni müdürlüğün kurulması karara bağlandı. Ayrıca, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ne, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Bornova siyasetinin sevilen ismi Nevzat Kavalar’ın adı verildi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birleşimi, Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis üyelerinden gelen önergeler gündeme alınırken, Başkanlıktan gelen önergeler de ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis, 7 yeni müdürlüğün kurulmasına onay verdi. Ayrıca, bir süre önce yaşamını yitiren Bornova siyasetinin önde gelen isimlerinden Nevzat Kavalar’ın adının Kültür Merkezi’ne verilmesi, oybirliğiyle kabul edildi.

7 MÜDÜRLÜK KURULMASI TEKLİFİ TARTIŞMAYA AÇILDI
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Tesisler, Ulaşım Hizmetleri, Belediye Tiyatro, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm ve Araştırma Geliştirme Müdürlüğü adı altında kurulması planlanan toplam yedi yeni müdürlük hakkında bilgi verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı’nın talebi üzerine yeni müdürlüklerin kuruluş gerekçelerini anlatan Başkan Eşki’nin açıklamalarıyla ikna olmayan Tatlı, daha sonra şunları söyledi:

“Kurulan her müdürlük, daha fazla bürokrasi, daha fazla harcama demektir. Her müdürlüğün bir şoförü, arabası, sekreteri olacak. Yanına birkaç eleman koyduğunuzda kadro şişecek. 40-45 milyon liralık ekstra maliyet olacak. Zaten bu müdürlükler yeni kurulacağı için bütçeleri yok. Başka müdürlüklerden bütçe aktarımı yapılacak ve bütçe yamalı bohçaya dönecek. Dolayısıyla yatırımların kısılacağını öngörüyoruz. Grup olarak bu müdürlüklerin yedi ayrı birimde değil, bazılarının birleştirilmesi yönünde kurulmasını öneriyoruz.  Belediyemizin kentsel dönüşüm yetkisi yok, dolayısıyla Kentsel Tasarım ve Kentsel Dönüşüm müdürlüklerine gerek yok. İki üç müzemiz var, onlar için Müze müdürlüğü gereksiz. Yeni bütçe yapımına beş ay kaldı. Bu konuyu ileri bir tarihte konuşalım, müdürlükleri azaltalım.”

BİRİMLERDEKİ FAZLA PERSONEL, YENİ MÜDÜRLÜKLERE KAYDIRILACAK
Başkan Ömer Eşki ise AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı’nın bu itirazlarına şu yanıtı verdi:

“Bornova Belediyesi’nde 2100’den fazla personel var. Bu müdürlüklerin bize ekstra maliyeti olmayacak. Çünkü bu müdürlüklerin kadroları mevcut personel içinden olacak. Bazı müdürlüklerde ihtiyaçtan fazla personel var. Onlar, yeni müdürlüklere kaydırılacak. Her müdürlüğün arabası olacak diye bir şey yok. Biz yeni müzeler açacağız. Müze müdürlüğünün Bornova’ya çok şey katacağını düşünüyorum. Bornova Belediyesi’nin kentsel dönüşüm yetkisi yok ama bizim bu müdürlükleri kurmaktaki amacımız, vatandaşı doğru bilgilendirmek, belediye olarak vatandaşla müteahhitler arasında köprü olmak.”

Yapılan oylamada, kurulması planlanan yedi yeni müdürlük önergesi, oybirliğiyle Meclis’ten geçti.

NEVZAT KAVALAR’IN ADI KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAŞATILACAK
Bu arada CHP’de yıllarca siyaset yapan ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Nevzat Kavalar’ın adının bir kültür merkezine verilmesi konusunda Meclis’te herhangi bir itiraz yaşanmadı. Kazım Dirik Mahallesi 156 Sokak’ta bulunan ve Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nin adı, Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi ve Nikah Salonu  şeklinde değiştirildi.  Bu arada Çocuk Hakları Komisyonu da kuruldu.

Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumunun, 7 Mayıs Salı günü yapılması kararlaştırıldı.