GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Eylül 2021 Perşembe 23:37

Belediye kolları sıvadı: Bornova'ya 300 kişilik yurt geliyor!

Üniversite ilçesi olan Bornova’da, yaşanan yurt krizi sonrasında belediye kolları sıvadı. Belediyeye ait olan 8 katlı bina 2022 yılında 300 kişilik öğrenci yurdu olarak hizmete açılacak.

EGEDESONSÖZ – Üniversite kenti olan İzmir’de öğrencilerin kalacak yerleri konusunda sıkıntı yaşamasından sonra il ve ilçe yönetimleri bu doğrultuda yaşanan sorunu çözmek için adımlar attı.

Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’ni sınırları içerisinde bulunduran Bornova ilçesinde belediye 300 kişilik öğrenci yurdu yapmaya karar verdi. Yakın zamanda belediyenin almış olduğu Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki 8 katlı bina 2022 yılında 300 kişilik öğrenci yurdu olacak. Haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovamıza 300 kişilik Yeni Bir Öğrenci Yurdu Kazandırıyoruz.. Yakın zamanda satın alıp Belediyemize kazandırdığımız Bornova Cumhuriyet Meydanındaki 8 katlı binayı,300 kişilik öğrenci yurdu yapmaya karar verdik.2022 yılında tamamlayacağımız yeni yurdumuz kentimize hayırlı olsun” dedi.