GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Aralık 2016 Cumartesi 13:27

Belediye-İş'te İzmir ekibine ihraç kapıda!

Belediye İş Sendikası genel merkezi İzmir’de faaliyet gösteren kendilerine muhalif şube başkanlarını ihraç etmek için olağanüstü genel kurul kararı aldı. Gündeme göre, 3 şube başkanı ile iki yöneticinin sendikayla ilişiği kesilecek.

EGEDESONSÖZ - TÜRK-İş Sendikası’na bağlı Belediye İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul’a muhalif isimlerle ilgili başlayan disiplin süreci devam ediyor. Kuşadası’nda sendikaya ait otelleri işleten Yurdakul’un oğlu ve akraba kadrolaşmasının gündeme getirilmesinden sonra İzmir’de görev yapan şube başkanları sendikadan atılmış, idari olarak kullanılan bina ise tadilata sokulmuştu. Sendikada büyük kavgaya neden olan olayın ardından olağanüstü genel kurul kararı alındı.

25 Aralık Pazar günü Ankara’da yapılacak genel kurul gündeminin ilk maddelerini ise ihraç kararları oluşturdu. Buna göre, genel kurulda daha önce sendika disiplin kurulu tarafından haklarında ihraç kararı verilen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, 6 Nolu Şube Başkanı Buket Mertoğlu Gürpınar, Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı  Nejdet Deligöz ile 6 Nolu Şube Mali Sekreteri Azmi Gür durumları oylanacak.

Sendikadaki genel durum ve genel merkez gücü göz önüne alındığında Genel Başkan Yurdakul’un hakim olduğu gözlenirken muhalif şube başkanlarının ihraç edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan, başkanların ise kararı mahkemeye götürmesi planlanıyor.