GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Haziran 2022 Çarşamba 10:06

Belediye ile özel makası daraldı... Halk Ekmek'e yüzde 25 zam!

Girdi maliyetlerinin artması nedeniyle yılın ilk çeyreğinde gramaj düşüklüğü ve fiyat artışlarına giden İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Halk Ekmek'e bir zam daha geldi. Buna göre 2 TL'den satılan beyaz ekmeğin fiyatı 2 lira 50 kuruşa yükseldi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve vatandaşlara ucuz ekmek imkanı sunması amaçlanan 'Halk Ekmek'te, Şubat ayında gelen fiyat ve gramaj düzenlemesi ve Mart ayında yapılan gramaj düşüklüğünün ardından bir kez daha fiyat artışına gidildi.

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan ekonomik olumsuzluklar sonrası ülke genelinde iğneden ipliğe her şeye zam gelmişti... Özellikle vatandaşların temel ihtiyacı olan gıdaya gelen zamlar gerek esnafı gerekse tüketiciyi olumsuz yönde etkilerken, en fazla tartışma konularından biri de 'ekmek' fiyatları olmuştu.

HALK EKMEK DE ZAMLARDAN NASİBİNİ ALMIŞTI
Fırınlarda satılan ekmeğin yanı sıra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve vatandaşlara ucuz ekmek imkanı sunması amaçlanan 'Halk Ekmek'te de Şubat ayında zam uygulanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Şubat tarihinde 'Fırıncılarla anlaşma sağlandı: Halk Ekmek iki kat büyüyecek' başlığı ile duyurulan haberde, Halk Ekmek bünyesinde 250 gram olan ekmek 230 grama düşürüldüğü, 1 lira 50 kuruş olan satış bedelinin ise 2 TL'ye yükseltildiği açıklanmış ve sonrasındaki süreçte ise Mart ayında Halk Ekmek büfesinden alınan emeklerin gramı 210'a düşürülmüştü.

YÜZDE 25 ZAM GELDİ
Ekonomik sıkıntılar tüm Türkiye ve dünyada etkisini sürdürürken, özellikle ham maddelerdeki yüksek fiyat artışları sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek'te yeniden zam kararı aldı. 210 gramdan 2 TL'ye satılan beyaz ekmek, yüzde 25'lik zam ile 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Gramajda ise değişiklik yaşanmadı. Yeni fiyat tarifesi ise bugünden (15 Haziran) itibaren hayata geçirildi.

FIRINLARDA FİYAT NE KADAR?
İzmir Ticaret Odası tarafından 23 Şubat'ta yapılan yeni düzenlemeyle ilk zam; gizli olarak 230 gram olan ekmeğin ağırlığının 210 grama indirilmesi olurken, fiyat bazında ise 2 lira 50 kuruş olan tarife, 3 TL'ye yükseltilmişti.