GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Ocak 2022 Pazar 19:20

Belediye ekipleri seferber oldu... Ödemiş'te ulaşıma kar engeli!

Kar ve tipinin yoğun yaşandığı Ödemiş’in üst kesimlerinde Gölcük ve Bozdağ Yaylaları’na gitmek isteyen vatandaşlar yolda mahsur kaldı. İzmir Büyükşehir ve Ödemiş Belediyesi ekipleri yolda kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarını sürdürürken Ödemiş Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada yol açma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı ve sürücülerin dönüş yoluna geçtikleri belirtildi.

EGEDESONSÖZ - Ödemiş’in Gölcük ve Bozdağ Yaylaları’na doğru gitmek için yola çıkan vatandaşlar, yoğun yaşanan kar ve tipi dolayısıyla araçlarında mahsur kaldı.

Vatandaşlar yerleşim yeri olan Gölcük ve Bozdağ merkeze kadar ulaşmasına rağmen kar engeliyle karşılaştı. Belediyeye yardım çağrısında bulunan vatandaşların imdadına İzmir Büyükşehir ve Ödemiş Belediyesi ekipleri yetişti. 

Kapanan yolları açma çalışmaları sürerken belediye; önlem amaçlı Bozdağ Kayak Tesisleri’ne giden yayla yolunu kapatarak geliş gidişlere önlem almıştı. Ödemiş Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada yolun büyük bir kısmının ulaşıma açıldığı ve sürücülerin dönüş yoluna geçtikleri belirtildi.

ÇALIŞMALARIMIZ BÜYÜK BİR GAYRETLE SÜRÜYOR
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kar ve tipi nedeniyle yaşanan duruma yönelik “Yarı yıl tatili ile birlikte çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Gölcük ve Bozdağ bölgesinde büyük araç yoğunluğu yaşanırken kar küreme ve tuzlama çalışmalarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili tüm kurumlarla koordineli şekilde ve büyük bir gayretle sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Eriş gazetecilere yaptığı açıklamasında ise  "Ödemiş'in Gölcük Mahallesi ile Bozdağ Mahallesi arasında, kar yağışının artması üzerine bölgede yolun aksadığı yerlerde Ödemiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri bölgede vatandaşlarımız yolda mahsur kalmaması için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Çalışmalara Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de destek verdi. Şu anda yolda kalan vatandaşımız yok. Ekiplerin çalışmaları kar yoğunluğunun olduğu bölgelerde sürüyor." diye konuştu.

Bozdağ Mahallesi'nin kayak merkezinde kar kalınlığının 30 ile 40 santimetreyi bulduğu öğrenildi.

Bölgede yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.