GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Nisan 2021 Perşembe 10:30

Belediye'den o alan için 'kat karşılığı' ihale kararı

Narlıdere Belediyesi, bünyesinde bulunan 2 bin metrekarelik taşınmaz için, 21 milyon TL bedel ile kat karşılığı ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilmesi beklenen ihalenin 548 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Narlıdere Belediyesi, bünyesinde bulunan Narlıdere Mahallesi sınırları içerisindeki 2 bin 704,06 metrekarelik taşınmazına toplu konut yapılması amacıyla ihaleye çıkma kararı aldı.

Geçmiş dönem Narlıdere Belediye başkanı olan şimdi ise Konak Belediye Başkanlığını yürüten Abdül Batur'un gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmaları sonrası tek boş bırakılan ala olan konut alanı için, zeminde gerekli çalışmaların yapılması sonrası Narlıdere Belediyesi alanda inşaat çalışmalarını başlatma kararı aldı.

21 milyon 412 bin 689 TL'ye mal olması beklenen projenin kat karşılığı yapılacağı açıklanırken, ihalenin geçici muhammen bedeli olarak ise 641 bin 380,67 TL belirlendi.

İHALE TARİHİ 27 NİSAN
Alanın inşaata başlamaya hazır olduğu belirtilen metinde, kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek zamanı 27 Nisan saat 14:20 olarak açıklanırken, ihalenin Narlıdere Belediye Encümen Odası'nda yapılacağı kaydedildi.

TAMAMLANMA SÜRESİ 548 GÜN
İnşaatın yapım süreci ile ilgili de bilginin yer aldığı açıklamada, ihalenin gerçekleştirilmesi ve kazanan kişi veya kuruma teslim edilmesinin ardından, inşaatın 548 gün içinde tamamlanması öngörülüyor.