GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
20 Haziran 2023 Salı 09:53

Belediye başkanı da mağdur... Evlilik yıl dönümünde evini, dükkanını su bastı!

Akhisar’da dün akşam saatlerinde etkili olan yağış bölgede sel felaketine neden olurken Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da yağıştan nasibini alanlar arasındaydı. Evi ve işyeri sular altında kalan Başkan Dutlulu kendisine yöneltilen eleştirilere hakkında sosyal medya hesabından sitem dolu bir yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ - Manisa’nın Akhisar ilçesinde dün (19 Haziran) akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran sağanak yağış bir çok bölgede hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede, metrekareye 80 kilogramdan fazla yağış düşmesi sonrası yer yer sel ve su baskınlarına neden olan yağıştan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da zarar görenler arasında yer aldı. Kendisine ait ev ve işyerine su bastığını sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Dutlulu, yaşanan felaketi gözler önüne serdi.



EVLİLİK YIL DÖNÜMÜMDE…
Dutlulu’nun sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı;

“Bugün birçok Akhisarlı gibi benim de evimi su bastı, yetmezmiş gibi eczanemi de su bastı, evlilik yıl dönümümde eşimi su basmış evde bırakıp Belediye Başkanı olarak görevime gittim. Belediye binasını da su basmıştı ve zeminde 1 metre su vardı, cuma pazarının çatısı biriken yağmur suyundan yıkıldı, ki buraların hiçbirini ben yapmadım. Yasalar gereği altyapı tamamen Büyükşehir Belediyelerinde olduğu için sel baskını ile de elimden. Gelen somut bir şey yoktu. Hatta elimizde su baskınlarına müdahale edecek ekipman bile sınırlıydı. Akhisar'da altyapı eksikliğinin farkındayım, evlerine su girmiş, sokakları su ile dolmuş vatandaşların isyanlarını da haklı buluyorum ve anlıyorum ancak bana karşı haksızlık yapıldığını da düşünüyorum. Her zorluğa rağmen görevimin son gününe kadar Akhisar halkı için çalışmaya devam edeceğim. Şu saatte de gene sokaktayım ve daha evime gidemedim, üzgünüm ama bu onurlu görevin sıkıntılarını da bilerek göreve talip oldum.”