GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Temmuz 2021 Perşembe 17:46

Beklenen yasa Meclisten geçti: Artık çifte vatandaşlık yolu açıldı

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Meclisi’nin bugünkü oturumda, Türkiye’ye göç etmiş Makedon göçmenlerinin vatandaşlığa kabulüyle ilgili yasa, 32 ret oyuna karşılık 57 oyla kabul edildi. Bu karar, Türkiye’deki Makedon göçmenlerine büyük sevinç yaşattı.

EGEDESONSÖZ – Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Meclisi, Vatandaşlık Yasası Değişikliği’ni kabul ettikten sonra yapılan görüşmelerin ve hazırlanan raporların ardından yasayı kabul etti. Bugün, Meclis Başkanı Talat Caferi’nin başkanlığında yapılan oturumda yasa, 32 ret oyuna karşılık, 57 oyla kabul edildi. Böylece 1950 yılından itibaren değişik dönemlerde Türkiye’ye göç eden Makedon göçmenlerine, çifte vatandaşlık yolu açılmış oldu. Bu haber, “Müjde” başlığıyla atılan bir tweet ile duyuruldu.

10 AĞUSTOS’TA BİLGİLENDİRMEK İÇİN HEYET GELECEK
Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Şaban Yaprak, çok önemli bir haber aldıklarını ve bundan çok büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Yaprak, daha önce açıkladığı gibi, 2,5 milyon nüfuslu Kuzey Makedonya’nın Türkiye’de yaşayan 7 milyon Makedon göçmenine çifte vatandaşlık vermesinin beklenmediğini, ancak önemli sayıda göçmenin çifte vatandaşlığa geçebileceğini bildirdi. Başkan Yaprak, Kuzey Makedonya’dan gelecek bir heyetin, 10 Ağustos’ta Çamdibi’nde yapılacak büyük toplantıda, çifte vatandaşlık kriterlerinin anlatacağını sözlerine ekledi.