GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Ocak 2023 Çarşamba 12:26

Bebek Sahili'ndeki görüntülere yakalama kararı!

Sosyal medyada yayılan Beşiktaş Bebek sahilindeki uygunsuz görüntülerle ilgili haklarında dava açılan iki sanığın yargılanmasına devam edildi. Mağdur sanık Carmen Maria T. hakkında, akıl sağlığına ilişkin rapor alınabilmesi için yakalama kararı çıkarılırken diğer sanık için ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bebek sahilindeki uygunsuz görüntülere ilişkin davaya devam edildi. Carmen Maria T. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Özgür Kavi ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Kavi, "Söyleyecek çok şeyim var ama burada söyleyemiyorum." dedi.

Sanığın avukatı Tahsin Tamer Özdemir, müvekkilinin akıl hastalığı nedeniyle Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek rapor alınmasını ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesini istedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, mağdur sanık Carmen Maria T. hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınması için hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Savcı ayrıca, sanık Kavi'nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan akıl sağlığına ilişkin rapor alınabilmesi için mağdur sanık Carmen Maria T. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Heyet, sanık Özgür Kavi'nin tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?
Sosyal medya platformu Twitter'da, Bebek sahili olarak belirtilen yerde bir kadın ile erkeğin açık alandaki uygunsuz görüntülerinin yayınlanması üzerine savcılık harekete geçmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, görüntüdeki iki kişi gözaltına alınmıştı.

Yapılan incelemelerde sanık Özgür Kavi'nin aralarında "uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı, görevli memura mukavemet" gibi 11 suçtan kaydı olduğu, Carmen Maria T'nin ise "hayasızca hareket, kasten yaralama" suçlarından 8 kaydı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Hakimliğe sevk edilen Kavi, "cinsel saldırı ve hayasızca hareketler" suçlarından tutuklanmıştı.

İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünden alınan rapor doğrultusunda Carmen Maria T, kendisini beden ve ruh bakımından savunamayacak durumda olduğuna ilişkin kuvvetli şüphe tespiti üzerine hastanede gözetim altına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, mağdur sanık Carmen Maria T'nin "hayasızca hareketlerde bulunmak" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor. Sanığın, akıl hastalığı nedeniyle bu suçtan hapis cezası verilmeyip yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınması öngörülen iddianamede, diğer sanık Kavi'nin, "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı" ve "hayasızca hareketlerde bulunmak" suçlarından 6 aydan 19 yıla kadar hapsi talep ediliyor. (AA)