GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
13 Kasım 2017 Pazartesi 16:26

Bebeğini kucağına dahi alamadı... Fidanlar Güneş'e...

İzmir Eczacılar Odasında çalışan 41 yaşındaki Güneş Tuba Yenigün Adalı ikinci çocuğunun doğumunun ardından geçirdiği kist ameliyatı sonrası yaşamını yitirdi. İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan önderliğinde, Güneş Tuba Yenigün Adalı adına Tire'de 500 fidan dikilip koruluk oluşturuldu.

İzmir Eczacılar Odasında bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan 41 yaşındaki Güneş Tuba Yenigün Adalı, ikinci çocuğunun doğumunun ardından geçirdiği kist ameliyatı sonrası 83 gün kaldığı yoğun bakımda geçtiğimiz 22 Mayıs’ta hayata tutunamayıp yaşamını yitirdi. Bir kez dahi kucağına alamadığı bebeğine ise Mira Güneş adı verildi. İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan önderliğinde, Güneş Tuba Yenigün Adalı adına Tire'de 500 fidan dikilip koruluk oluşturuldu.

112 Acil doktoru Berkant Adalı ile evli olan ve 11 yaşında Çağan Berk adında oğlu bulunan Güneş Tuba Yenigün Adalı, geçen 28 Şubat’ta ikinci çocukları Mira Güneş Adalı’yı özel bir hastanede dünyaya getirdi. Adalı, doğum sonrası aynı hastanede aynı gün kist ameliyatı oldu. Yaklaşık 2.5 saat süren ameliyatın ardından uyanamayan Güneş Tuba Yenigün Adalı, önce İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. 83 gün yoğun bakımda kalan Adalı, hayata tutunamayıp 22 Mayıs’ta hastanede yaşamını yitirdi. Genç kadının ölümü ailesini ve sevenlerini üzüntüye boğdu.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayıklan, zamansız kaybettiğimiz odamız bilgi işlem sorumlusu çalışma arkadaşımız sevgili Güneş'imiz adına 500 fidanlık bir koruluk için 12 Kasım Pazar günü Ege Orman Vakfı işbirliğinde buluştuklarını belirtti. Ailesi,sevenleri ve çalışma arkadaşları ile birlikte fidan dikerek onun anısını yaşatmak için koruluk oluşturmaya karar verdiklerini belirten Sayılkan, "Güneş Tuba Yenigün Adali Koruluğu"nu oluşturduk.Ege Orman Vakfı'nın teşekkür ederiz. Bağış plaketini ise Güneş'in sevgili oğlu Çağan ile birlikte aldık.Güneş mesleğimize meslektaşlarımıza emek veren bu büyük ailenin sevilen bir üyesiydi onu asla unutmayacağız.Katılan ve katkı koyan herkese teşekkürler. Biz büyük bir aileyiz."dedi. (Bahri Karataş)