GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
13 Haziran 2024 Perşembe 12:31

Bayram tatili 9 gün olunca… Kiralık otoya talep arttı!

İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, Kurban Bayramı tatili öncesi kiralık otoya olan talebin kat kat arttığını, günde 10 bin dolayında arabanın kiralık verildiğini söyledi. Standart kiralık otoların günlük kirasının 1000-1500 lira arasında olduğu öğrenildi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala, oto kiralama şirketlerinde aşırı bir yoğunluk yaşanıyor. Bayram tatilinin 9 gün olduğunun açıklanmasıyla birlikte kiralık oto talebi bir anda yükselişe geçti ve tavan yaptı. İzmir Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Zafer Dursun, tatile giderken ikinci el araba satın alamayanların kiralama yöntemine başvurduğunu bildirdi. 

SON ANDA KİRALIK ARABA BULMAK KOLAY DEĞİL
Oda Başkanı Zafer Dursun, yerli ve yabancı turistlerin İzmir’de günde yaklaşık 10 bin arabanın kiralık verildiğini dile getirdi. Başkan Dursun, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İzmir’de yaklaşık 1500 galeri, 3 bin 500 dolayında da üyemiz var. Oto kiralamacılar da bizim odamızın üyesi. Oto kiralamada işler çok iyi gidiyor. Bugün kiralık arabaya ihtiyaç duysanız, kiralık araba bulmakta zorlanabilirsiniz. Otomobil kiralamak isteyenler kiralama işini son ana bırakmasın. İzmir’de günde yaklaşık 10 bin dolayında arabanın kiralık verildiğini tahmin ediyorum. Satın alamayan, kiralıyor. Normal, standart otomobillerin günlük kiralama bedelleri 1000 liradan başlıyor, 1500 liraya kadar çıkıyor. Lüks arabaların kiraları, doğal olarak daha pahalı.”