GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Kasım 2022 Pazartesi 10:05

Bayraklı planları masada... Odaya ret, müftülüğe evet!

Bayraklı’nın Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı ile ilgili askıya çıkan planlara yapılan itirazları değerlendiren meclis komisyonları aralarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile İlçe Müftülüğü’nün de olduğu kamu kurumlarının itirazlarının kabul ederken, Şehir Plancıları Odası ve vatandaşların itirazlarını ise reddetti.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinin ardından, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını da tamamlayarak geçtiğimiz aylarda askıya çıkarmıştı.

Askıya çıkan binlik planlara kamu kurumlarından ve odalardan itirazlar geldi. İtirazları değerlendiren Bayraklı Belediyesi Meclisi İmar, Hukuk, Kent Konseyi, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler komisyonları kararlarını verdi.

Komisyonlar, Bayraklı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü ve Ravza Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü’nün, İzmir İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı’nın itirazlarını kabul ederken TMMOB Şehir Plancıları Odası, Alparslan, Cengizhan, Fuat Edip Baksı Bölgesi Kentsel Dönüşüm Derneği  ve vatandaşların yaptığı itirazları ise reddetti.

Komisyonların aldığı karar 1 Aralık akşamı gerçekleşecek Bayraklı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda meclis üyelerine sunulacak. Meclisten de aynı kararların çıkması bekleniyor.