GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2020 Salı 19:56

Bayraklı meclisinde kentsel dönüşüm gerginliği

Başkan Sandal, sözünü kesen AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş'a, "Şov yapma, otur yerine. Burası köy kahvesi değil" diye çıkıştı. Özgür Hızal, "1.5 yılda bir plan yapamadınız, 3.5 yılda da yapamayacaksınız" dedi.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Meclisi, Ağustos ayı ilk oturumu, İrfan Önal başkanlığında başladı, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde devam etti.  Askeri alandaki yangın nedeniyle toplantıya 15 dakika geç gelen Başkan Sandal, yangınla ilgili bilgi verdi. Dilek ve temenniler bölümünde başlayan tartışmalar, gerilimin artmasına sebep oldu. Kentsel dönüşümün konuşulduğu bu bölümde sözünün AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş taraından kesilmesine sinirlenen Başkan Serdar Sandal, "Şov yapma, otur yerine. Burası köy kahvesi değil" diye çıkıştı. Aktaş da Başkan Sandal tarafından mikrofonun kapatılmasına öfkelendi. Tartışmalar, bir süre sonra sona erdi.

KAÇ ÇİVİ ÇAKTIĞIMIZI HALK BİLİYOR

Özgür Hızal, 16 ayda masal evi dışında bir şey yapılmadığı iddiasında bulundu, "Geçmişteki borçları öne sürdünüz. Tek çivi dahi çakmadınız. Yeniden değerlendirme yapmanızı istiyoruz" derken, Bakan Sandal şu cevabı verdi:

"Bayraklı belediyesinin borç yükü ortadadır. Ne işler yaptığımız, kaç tane çivi çaktığımız da belli. Biz bu işi ister hayırseverlerle, ister büyükşehir ile yaparız. İş yapılıyor mu, siz ona bakın. Ekonomik kriz ve salgına rağmen hiçbir işte geri adım atmadık. Halkımızın ihtiyaçları, neyse, biz onların yanında olacağız. İsraftan kaçınıyoruz."

ORTAK AKIL ÇAĞRISI YAPTI

Bayraklı ilçesindeki 6 mahallenin imar revizyonuyla ilgili, daha önce belediye meclisinden geçirilmiş değişikliğin iptali gündeme geldi.  AK Parti Grubu, bu bölgeyle ilgili planların doğru yapılamadığı öne sürüldü. Abdullah Aktaş, "Planlar geciktikçe, risk artıyor. Yarın deprem olsa, o insanların başına bir şey gelse, hesabını kim verecek. Uygulanabilecek projeler yapın" diye çıkıştı. Başkan Serdar Sandal, "Onur, Yamanlar, Postacılar, Nafiz Gürman, Körfez ve Soğukkuyu gibi Adalet Mahallesi'nde de sorun var. Diğer mahallelerimizde sıkıntı var. Yarın sabah İmar Komisyonu'ndaki arkadaşlarla toplantı yapacağız. Siz de katılın, ortak akılla karar verelim, meclise getirelim. 6-7 ay içinde bu işi bitirelim" çağrısında bulundu.

Dilek ve temennilerde kentsel dönüşümle ilgili konuşmalar, alevlendi. AK Partili Özgür Hızal, "Kentsel dönüşümün Bayraklı Belediyesinin bütçesiyle olmayacağını biliyoruz. Sizden bütçeyi dğru kullanmasını istiyoruz. 10 yıldır beklenen planlama yapılamadı. 1.5 yıldır da siz yapamadınız. Kalan sürenizde, yani 3.5 yılda da yapamayacaksınız. Planlama için ortaya irade koymanız lazım. O iradeyi koymuyorsunuz" dedi. Bakan Serdar Sandal, şu yanıtı verdi:

"Bu işler, niyet okumakla olmuyor. Bizim irademizin ne olduğunu hepiniz göreceksiniz. Bizim kentsel dönüşümüz, yoksul insandan, onun hakkını hukukunu korumaktan yana. Bunun için çalışıyoruz."

O sırada AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş, Başkan Sandal'ın sözünü kesti. Sandal, sert bir dille, "şov yapma, otur yerine. Burası köy kahvesi değil. Lütfen yerinize oturun, dinleyin.Kime söz verildiyse, o konuşur, onun mikrofonu açılır" diye konmuştu. Bayraklı Belediyesi'nin bu ayki ikinci oturumu, cuma günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek.