GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Eylül 2019 Pazartesi 19:25

Bayraklı Meclisi toplandı: Hangi kararlar alındı?

Bayraklı Belediye Meclisi'nin Eylül ayı birinci oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleştirildi.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Meclisi Eylül ayı birinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal yönetiminde toplandı.

Mecliste Bayraklı Belediyesi tarafından önceki dönem yapılan Nene Hatun Kız Yurdunun önünde bulunan mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’ne ait 2 bin 96 metrekare alanın 11 milyon 529 bin TL bedel ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapılması ve bu bedelin üç eşit taksit ile Bayraklı Belediyesi’ne ödenmesi hakkındaki önerge geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında komisyonlara gönderilmişti.  Komisyonlardan oy çokluğu raporuyla Eylül ayı meclis gündemine gelen önerge komisyondan geldiği şekliyle meclisten geçti. Söz konusu alanın büyükşehir belediyesine devri önceki ay meclis toplantılarında CHP ve AK Parti Grubu arasında tartışmalara neden olmuştu. AK Parti, büyükşehir belediyesinin alanı devralmadan projeyi yapması yönünde tavır almıştı. Projeye göre, alan büyükşehir belediyesine devredilecek. Büyükşehir ise buraya katlı otopark ve pazar yeri yaparak Bayraklı Belediyesi’ne tahsis edecek. Söz konusu alan yeni Özkanlar Pazar yeri olacak.

YETKİ DEĞİŞİKLİĞİ

Özel Bayraklı Belediyesi Nene Hatun Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açma, kapama gibi işlemleri yürütme yetkisine sahip kurucu temsilcisi olarak atanan Sakine Akyüz’e verilen yetki iptal edildi. Akyüz’ün yerine Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Aydın atandı.

GAZİLER, ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARA NİKAH ÜCRETSİZ

Belediye düğün salonlarını gazilere, şehit ve gazi yakınlarını ücretsiz yapan Bayraklı Belediyesi, benzer adımı nikah hizmet ücretleri için de attı. Söz konusu önerge mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre gaziler, şehit ve gazi yakınları nikah hizmeti için ücret ödemeyecek.