GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2020 Salı 20:51

Bayraklı Meclisi'nde AK Parti'den kesin hesaba itiraz!

Okunan faaliyet raporu ve hesaplar, ağır eleştirilen yönelten AK Partili üyelerin ret oyuna rağmen oyçokluğuyla kabul edildi. Özgür Hızal'ın "Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı, Bayraklı'ya yapılıyor" diye işaret ettiği Şehir Hastanesi için Başkan Sandal, "Onu hükümet yapmıyor. Hangi şirketlerin, hangi şartlarda yaptığını herkes biliyor" diye çıkıştı.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi'nin Temmuz ayı üçüncü oturumu, Belediye Başkanı Serdar Başkanlığı'nda yapıldı. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen Meclis'te 2019 yılı faaliyet raporu ve kesin hesap cetvelleri tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Emel Arslan Hür'ün okuduğu raporlara, AK Parti'den eleştiriler geldi. Raporların, gelirlerin azaldığını, giderlerin arttığını gösterdiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "İlçede gözle görülür bir yatırım yok. Gereksiz harcamalar görüyoruz. Örneğin Özel Kalem Müdürlüğü'nün 2 milyon 9935 bin liralık harcamasının, 11 müdürlüğün harcamalarından fazla. Bu nedenle ret oyu vereceğiz" açıklamasında bulundu.

BAŞKAN, AKTAŞ'A HAK VERDİ

Belediye Başkanı Serdar Sandal, Özel Kalem Müdürlüğü harcamalarının çok önemli kısmının, personel gideri olduğuna dikkat çekti, eleştiriyi haksız bulduğunu söyledi. İlçeye yatırım yapılmadığını öne süren Aktaş, buna rağmen borçların olmasını da eleştirince, Başkan Sandal, "Ben hiç kredi çekmedim. Eski dönemin borçlarını ödüyorum" yanıtını verdi. Tahsilat oranının düşüklüğüne dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili'ne hak veren Başkan Sandal, "Tahsilat oranının düştüğü doğrudur. Alacaklı olduğumuz kişilere 48 ay vade yapılmış. Paramızı alamıyoruz, çünkü üzerinde mal mülk kalmamış" ifadesini kullandı.

ŞEHİR HASTANESİ TARTIŞMASI

AK Partili Meclis üyesi Özgür Hızal, "Bayraklı Belediyesi'nin bütçesinden, yatırımlar için yeterince harcama yapılmadığını söylüyoruz. Şimdi yönetimde siz varsınız, eskiden X bir kişi vardı. Biz bütçeyi değil, sizin yönetim tarzınızı eleştiriyoruz. Enkaz edebiyatı yapıyorsunuz. AK Parti hükümetleri sayesinde 18 yıldır koalisyon yok, enkaz edebiyatı da yok. Fakat Bayraklı'da CHP'li başkan, CHP'li başkanı eleştiriyor, enkaz edebiyatı yapıyor. Siz gözlerinizi kapatmışsınız, kulaklarınızı tıkamışsınız, algılarınızı yitirmişsiniz" sözleriyle dikkat çekti. Devletten yatırım gelmediğini belirten Başkan Sandal'a cevap veren Hızal'ın, "Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı yapılıyor Bayraklı'ya... Şehir Hastanesi" ifadesi, Meclis'te bir anda soğuk rüzgarlar estirdi. Başkan Serdar Sandal, "O inşaatın önüne gidin, orada ne yazıyor bir bakın. O hastaneyi devlet yapmıyor. Hangi şirketler yapıyor, hangi şartlarda ihale edilmiş, iyi öğrenin" yanıtını verdi.

Yapılan oylamada, Bayraklı Belediyesi'nin kesin hesap cetvelleri, AK Parti ve MHP'li üyelerin ret oylarına karşın, CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.