GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2021 Perşembe 11:07

Bayraklı'dan yardıma gitmişlerdi... Ölümden döndüler

Marmaris'te günlerdir devam eden ve rüzgarın ani yön değiştirmesi nedeniyle  bir türlü kontrol atlına alınamayan orman yangınlarında Bayraklı Belediyesi'ne ait tankerlerde itfaiye araçlarına su takviyesi yaptığı sırada alevler arasında kalarak kullanılamaz hale geldi.

EGEDESONSÖZ - Marmaris'te 28 Temmuz günü başlayan ve günlerdir devam eden orman yangınlarına Türkiye'nin dört bir yanında destek yağmıştı. Birçok büyükşehir ve ilçe belediyeleri ellerinde bulunan tankerleri ve bünyesindeki itfaiye ekiplerini bölgeye yönlendirirken, Bayraklı Belediyesi'de bünyesinde bulunan su tankerlerini alana sevk etmişti.

Rüzgar nedeniyle yangın bir türlü söndürülemezken, rüzgarın yön değiştirmesi ise bölgede çalışmalarını yürüten ekiplere zor anlar yaşattığı kamaralara yansımıştı.

Bölgede bir çok araç ve ev ani alevlerin yön değiştirmesi nedeniyle yagınların arasında kalırken, Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal'da belediye araçlarının ani rüzgardan kaynaklı alevler arasında kalarak yandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yaşanan durumu duyuran Başkan Sandal, şu ifadelere yer verdi;

"Günlerdir devam eden yangında cansiperane çalışan arkadaşlarımızın Belediyemize ait su tankeri ile itfaiye araçlarına takviye yaparken rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevlerin arasında kaldığını öğrendim. İlk müdahalesi yapılan çalışma arkadaşlarımın sağlık durumları iyi. Büyük tehlike atlatan çalışma arkadaşlarıma ve canla başla mücadele eden tüm ekiplere Bayraklılı hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Gün dayanışma günüdür, bunu da atlatacağız, yaralarımızı yine hep birlikte saracağız."