GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Haziran 2024 Pazartesi 16:52

Bayraklı’da TİS çıkmazı... Gözler Büyükşehir ve CHP Genel Merkezi'nde!

Bayraklı Belediyesi'nde memurların başlattığı grev sürecinde ilk kontak kuruldu. Tüm Bel-Sen 1 ve 2 No’lu Şube temsilcileri, Belediye Başkanı İrfan Önal’ın yetkilendirdiği komisyonla yeni dönem TİS görüşmeleri için bugün bir araya gelirken, masadan sonuç çıkmadı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmelerde belediye yetkilileri masaya rakam sunmazken, gözlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak TİS görüşmelerinde masaya koyacağı rakamda olduğu belirtildi. Ayrıca alınacak tutumun CHP’li tüm belediyelerde uygulanacağı ve Genel Merkezi’nde görüşmelerde etkili olacağı aktarıldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi’nde başlayan TİS krizinde memur temsilcileri ile belediye yetkilileri ilk kez bir araya geldi.

Tüm Bel-Sen 1 ve 2 No’lu Şube temsilcileri, Belediye Başkanı İrfan Önal’ın yetkilendirdiği komisyon ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak yaklaşık 2,5 saatlik bir görüşme gerçekleştiren komisyondan ise sonuç alınamadı.

BAYRAKLI’DA MAAŞ KRİZİ ÇATLAĞI… İLÇE BAŞKANLIĞINDAN ÖNAL’A ÜLTİMATOM!

TEKLİF VERİLMEDİ
Edinilen bilgiye göre gerçekleştirilen görüşmede sendika temsilcileri belediye temsilcilerinden fiyat teklifi talep etti. Önal’ı temsilen kurulan komisyon ise fiyat teklifine ‘bu toplantıda rakam veremeyiz’ diyerek yanıt verdiği iddia edildi.

KESİLEN ÖDENEKLER NE OLACAK?
SDS olarak bilinen ve Önal’ın talimatı ile kesilen ücretlerin de masaya yatırıldığı toplantıda sendika yetkilileri tutarların ne zaman ödeneceğini komisyona sorduğu öğrenilirken, işveren temsilcisi komisyonun ise bu ücretlerin ödenme süreci ile ilgili net bir tarih veremeyeceklerini kendilerine ilettikleri belirtildi.

‘TEKLİF’ İÇİN GÖZLER BÜYÜKŞEHİR VE GENEL MERKEZ’DE
Gerçekleştirilen görüşmelerde edinilen bilgiye göre sendika temsilcilerinin ısrarla rakam sorması sonrası ise cuma günü işaret edildi. Sendika temsilcilerinin memurlara verdiği bilgide ise perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek TİS görüşmelerinde alınacak tutumun CHP’li  tüm belediyelerde uygulanacağı ve Genel Merkezi’nde TİS görüşmelerindeki tutumunun alınacak zamlarda etkili olacağı aktarıldı.

Belediye temsilcileri ve sendika yetkililerinin cuma günü tekrar bir araya geleceği ve rakamların o gün masaya yatırılacağı da edinilen bilgiler arasında.