GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:21

Bayraklı'da öğrencilere büyük imkan: Yaz eğitimleri dolu dizgin

Bayraklı Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda ilçe milli eğitim müdürlüğünün idaresinde başlayan yaz dönemine katılan öğrenci sayısı 4 bin 82’yi buldu. Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan hem çalışmaları denetledi hem de kursiyerleri ziyaret etti.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün birlikte çalışmalarını yürüttüğü yaz eğitim programına katılan kişi sayısı 4 bin 82 kişiye ulaştı. Nisan ayından itibaren devam eden kurslara yoğun ilgi dikkat çekerken öğrenci ve veliler de programlar hakkında bilgilendirildi.

Okul döneminde öğrenci ve öğretmenler ile velilerden gelen talepleri inceleyen kaymakamlık bir program dahilinde çalışmaları hızlandırdı. Programlar akademik, sportif, kültürel ve sosyal olarak kategorilere ayrılarak tercihlere göre açıldı. Yapılan başvuru sonrası 20 okulda sosyal, kültürel ve sportif; 15 okulda TEOG hazırlık;  3 okulda ise YGS-LYS hazırlık kursları faaliyete başladı.

HANGİ KURSLAR VAR?
Kaymakamlık ve milli eğitimin yürüttüğü çalışma kapsamında ilçe genelinde TEOG  Hazırlık( Gelecek eğitim-öğretim  yılında 8.sınıf olacak öğrencileri için), YGS Hazırlık Kursları (Gelecek eğitim-öğretim  yılında 8.sınıf olacak öğrencileri için), Atletizm, Basketbol, Güreş, Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, Bağlama, Gitar, Ritm, Kuran-ı Kerim, Resim, Satranç, Masa Tenisi eğitimleri veriliyor.

KURS SONUNDA BÜYÜK ETKİNLİK
Çalışmaları yerinde inceleyen ve eğitimler hakkında bilgi alan Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, “Kurslar kapsamında an itibariyle 1978 öğrenci sosyal, kültürel ve sportif kurslardan; 1825 öğrencimiz TEOG hazırlık kurslarında; 279 öğrenci  ise YGS-LYS hazırlık kurslarından yararlanıyor. Toplamda 4082 öğrenci yaz boyunca kurs faaliyetlerden ücretsiz olarak yararlanma imkanına sahip oldu. Projemiz, yapılan bu çalışmalarla İzmir’de ilk olma özelliğini taşımaktadır. Proje kapsamında kursların bitiş tarihinin hemen ardından sosyal ve kültürel kurs öğrencilerimizin çalışmalarını sergileyecekleri sergi ve sunum etkinlikleri, sportif faaliyetleri yürüten öğrencilerimizin çalışmalarına dönük müsabaka etkinlikleri gerçekleştirilecek” dedi.