GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Ocak 2017 Pazar 09:14

Bayraklı’da o ismin kafesi için yıkım kararı: Kongre hesaplaşması mı?

Belediye Başkanı Karabağ 1 yıl önce desteklediği CHP İlçe Başkanı Alper’e rakip olan Songül Gök’ün işlettiği kafe için yıkım kararı aldı. 6 yıldır faaliyet gösteren kafenin bahçe müştemilatları söküldü. Gök, “Tamamen keyfi bir karar var. Yargı süreci devam ederken özel olarak bu işlem yapıldı” dedi.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ilçede muhaliflerinden birisi olan Songül Gök’e ait kafeyle ilgili yıkım kararı alındı. Daha önce Yamanlar Cemevi Derneği’nin işlettiği düğün salonunu ve Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Cemal Eroğlu’nun kafesini yıkan Başkan Karabağ bu kez altı yıldır faaliyet gösteren kafeyle ilgili aynı işlemi yaptı. Geçtiğimiz yıl CHP Bayraklı ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in karşısına rakip çıkan Gök, kongreyi kazanamamıştı.

Parti içinde Karabağ’ın muhalifi olarak bilinen Gök, bir yıl sonra kongre adaylığının karşılığı olarak karşısında belediye yönetiminin kararını buldu.

Bayraklı Belediyesi, ilk olarak işletmeyle ilgili apartmanın önünde bulunan bahçe müştemilatları ve ön tarafın yıkılmasını istedi. Konu yargıya giderken Gök, dava sürecinin Yargıtay’da devam ettiğini belirten yazıyı belediye gönderdi. Belediye ise süre vererek yıkımın gerçekleşmesini, aksi halde belediye imkanlarıyla yıkılıp ücretinin alınacağını belirtti.

KEYFİ BİR UYGULAMA
Aynı zamanda mali müşavir olan kafenin sahibi Gök, “Burada tamamen keyfi bir uygulama var. Mahkeme süreci tamamlanmadı. Özel olarak bu işyeriyle uğraştılar. Altı yılı aşkın süredir burası faaliyetteydi. Bir tek şikayet yok. Apartman sakinleri de gayet memnun. Bölgenin değerini artıran bir işletme olmuştu. Ne yazık ki kişisel çıkar ve hırslar uğruna böyle bir işlem yapıldı” dedi.