GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Haziran 2024 Pazartesi 12:56

Bayraklı’da maaş krizi çatlağı… İlçe başkanlığından Önal’a ültimatom!

Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi sonrası CHP ile sendika temsilcilerinin bir araya gelmesi sırasında masada yer alan konuları işçilerle paylaşan sendika üyesi Mustafa Aru, “Geçen hafta Tüm Bel-Sen 1 ve 2 No’lu Şube yöneticileri olarak CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret ettik. İlçe Başkanı Didem Gültekin’e samimi bir şekilde görüşlerimizi söyledik. Kendileri bize karşı yapılan tutumun yanlış olduğunu, bu konuda İrfan Önal’a uyarıda bulunacaklarını, kendi örgütlerinin de toplantı halinde olup olan biteni gerekli organlara duyuracaklarını ifade ettiler” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerinden ardından belediye başkanlığı görevine İrfan Önal’ın seçilmesi sonrası başlayan maaş krizi hız kesmeden devam ediyor.

Memurlar bugün gerçekleştirilecek olan yeni dönem TİS görüşmeleri öncesi belediye binası önünde ıslık ve sloganlarla Belediye Başkanı İrfan Önal’ı protesto ederken, gerçekleştirilen eylemde ayrıca CHP İlçe Başkanlığı ile sendika üyelerinin bir araya gelmesi esnasında konuşulan konular da işçilerle paylaşıldı.

VERGİLİ: O KOLTUKLARA BİZLER SİZİ OTURTUYORUZ, NASIL İNDİRECEĞİMİZİ BİLİRİZ
Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube geçmiş dönem Başkanı Faruk Vergili, “Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan hak gasplarını kabul etmiyoruz. Bugün İzmir ve ilçelerinde yaşanan sorunların CHP’nin iktidar yolunda çok büyük engel olacaktır. Tarihten bunu biliyoruz. Yüksel Çakmur efsane başkan olarak tarihe geçmiştir ancak kendisini iktidardan düşen şey emekçilerin haklarının verilmemesidir. Emek vererek büyüttüğümüz TİS haklarımızı maalesef 31 Mart seçimlerinden sonra koltuklara gelen başkanlarımız ısrarla ve inatla gözlerini bizim aldığımız paralara dikmişler. İşçi Memur ayırt eteksizin ücretler çok diyorlar. Ya bunlar Türkiye dışında bir yerde yaşıyorlar, ya da bizim yaşadığımız ekonomik sorunların farkında değiller. SDS’ler çokmuş… Büyükşehir’den başlayarak tüm ilçe belediyelerinde TİS masasında bizle oturmuyorlar ayak diretiyorlar. Ancak unutmasınlar hak verilmez alınır. O koltuklara bizler sizi oturtuyoruz, nasıl indireceğimizi biliriz” diye konuştu.

ARU: ÖNAL’A UYARIDA BULUNACAKLARINI SÖYLEDİLER
Sendika üyelerinden Mustafa Aru ise CHP İlçe Başkanlığı ile yaptıklarını görüşmeyi anlatırken, “Geçen hafta Tüm Bel-Sen 1 ve 2 No’lu Şube yöneticileri olarak CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret ettik. İlçe Başkanı Didem Gültekin’e samimi bir şekilde görüşlerimizi söyledik. Olan bitene kayıtsız olmaması gerektiğini emek ve emekçinin sesini duyması gerektiğini söyledik. Yanı başımızda olduklarını ve sesimizin ona ulaştığını ifade ettiler. Kendileri bize karşı yapılan tutumun yanlış olduğunu, bu konuda İrfan Önal’a uyarıda bulunacaklarını, kendi örgütlerinin de toplantı halinde olup olan biteni gerekli organlara duyuracaklarını ifade ettiler. Ayrıca Belediye Başkanı İrfan Önal ile bir görüşme gerçekleştireceklerini  bize söylediler. Biz süreci uzun uzun kendilerine anlattık. Bugün meclis toplantılarında gruplarla ayrıca görüşeceğimizi yolumuza ona göre devam edeceğimizi söyledik. Biz TİS sözleşmelerimizi 18 yıldır uyguluyoruz. Bir çok belediyede uygulandı. Bir şekilde bu hakkı gasp etmeye kalkanlara sesleniyoruz; Bizim toplu sözleşmemiz ortadadır ve bunun aynen uygulanmasını istiyoruz. Biz bu sözleşmeden geri dönmüyoruz” diye konuştu.