GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2024 Perşembe 12:53

Bayraklı’da maaş isyanı tam gaz: Gözler TİS masasında!

Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi ile ilgili olarak eylemler bugün de devam etti. KESK'e bağlı TÜM-BEL-SEN ile KAMU-SEN'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi memurlar, belediye binası önünde buluşarak yönetimi protesto etti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi’nde görev alan memurların maaşlarında yaşanan kesintiler nedeniyle başlayan eylemler hız kesmeden devam ediyor.

Belediye binası önünde bir araya gelen TÜM-BEL-SEN ile Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi memurlar düdük, ıslık ve sloganlarla Belediye Başkanı İrfan Önal’ı protesto ederken, yeni dönem için pazartesi günü başlayacak olan TİS görüşmelerini işaret etti.

EKŞİ: CİDDİ BİR PAZARLIK MASASI OLACAK
Pazartesi gününü işaret eden Tüm Bel-Sen 2 Nolu şube sekreteri Mehmet Ali Ekşi, “Belediyeler yaptığı tutumlara dikkat etmeli. Söyledikleri sözün arkasında durmak zorundalar. Pazartesi günü TİS ile ilgili ilk toplantı yapılacak, o gün tüm memur arkadaşları burada görmek istiyoruz. Ne teklifi ediyorlarsa bunu hep birlikte konuşarak karar vereceğiz. Bu sadece Bayraklı için olmayacak… Gaziemir de ilk darbeyi geçen sene yedik. Belediyeler emeğin arkasında durmak zorundalar.  Pazartesiden itibaren ciddi bir pazarlık masasının oluşacağı sözünü veriyorum sizlere” dedi.

GÜÇLÜ: DAHA BÜYÜK ATEŞ YAKMAK İÇİN BURADAYIZ
Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şube Başkanı Şevket Güçlü ise yaşananların sorumlusunun çalışanlar olmadığını vurgulayarak, “Bu kurumdaki sıkıntıların hiçbiri sizin sorununuz değil. Asıl değişmesi gereken mevzuat. Kanun sosyal denge tazminatını belediye başkanının  iki dudağı arasına bıraktığı sürece bu sorunları yaşayacağız. Belediyede yaşanan sorunun sorumlusu biz değil idarecilerdir. Sosyal denge sözleşmesinden kaynaklı haklarınızı alana kadar burada sendika ismi fark etmeksizin yan yanayız! Belediye yetkilileri kolayını seçti  ve ilk tırpanı çalışanların alacaklarına vurdu. Sizi ateşe atmış olmadı mı bu irade? Bakkal, esnaf siz para alamadınız bekleyelim diyor mu? İdareciler kendini kurtarmak adına çalışanları ateşe attı. Biz daha büyük ateş yakmak için buradayız!” diye konuştu.