GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mayıs 2023 Perşembe 20:00

‘Bayraklı’da İYİ Parti oyları Erdoğan’a gitti’ çıkışına CHP’den açıklama: Kılıçdaroğlu’nun oyu partilerden fazla!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ilçede oy veren İYİ Parti seçmenini yarısı ve hatta yarıdan fazlasının Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy verdiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Partilere oy verenlerden Kılıçdaroğlu’na oy kayışı olmasını gözleyemeyiz. Net gördüğümüz… CHP, İYİ Parti ve diğer partilerden yani Erdoğan’a oy vermeyenlerden bakıldığında Kılıçdaroğlu’nun oyu parti oylarından daha fazla… 1-2 ilçede eksik olabilir ama totalde daha fazla” dedi.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ilçede oy veren İYİ Parti seçmenini yarısı ve hatta yarıdan fazlasının Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy verdiğini ve elinde kanıtlar olduğunu söylemesi kent siyasetinde tartışmalara neden oldu.

CHP’li Belediye Başkanı’ndan flaş iddia: İzmir'de İYİ Partililer Erdoğan’a oy vermiş!

‘İYİ Parti, Bayraklı’da Erdoğan’a oy verdi’ çıkışına Dervişoğlu’ndan yanıt: Ortada hesap hatası var!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun partilerin aldığı oy oranları ile Kılıçdaroğlu’nun il genelinde aldığı oy oranlarını yan yana getirerek yaptığı değerlendirmeye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu destekler nitelikte açıklama yaptı.

SonSöz TV’de yayınlanan programda konuyu değerlendiren Aslanoğlu, “3,5 milyon seçmenimiz var. Seçmenin davranışını yüzde 100 analiz edebilmemiz için bir kamera çekimi yoksa yapabileceğimiz bir şey yok. Bizler, gazeteciler, araştırmacılar çeşitli analizlerle doğruyu bulmaya çalışıyor. Bunların hepsi tahmin… Yüzde 100 emin olamayız. Partilere oy verenlerden Kılıçdaroğlu’na oy kayışı olup olmadığını olmasını gözleyemeyiz. Net gördüğümüz… CHP, İYİ Parti ve diğer partilerden yani Erdoğan’a oy vermeyenlerden bakıldığında Kılıçdaroğlu’nun oyu parti oylarından daha fazla… Bir iki ilçede eksik olabilir ama totalde daha fazla. Erdoğan için de aynı… Erdoğan’a verilen oy, Cumhur İttifakı partilerine verilen oydan fazladır. Nereden almışlar, diğer partilerden. Bizim için de geçerli bu… Bunun çok önemi yok. Pazar günkü seçimde çok değerli tarafı yok" dedi.