GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mart 2021 Cuma 16:56

Bayraklı'da istifa depremi: 4 isim dilekçelerini sundu!

Son dönemlerde tartışmaların gündeminde olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı ilçe yönetiminde kritik bir gelişme yaşandı. 17 İlçe Yöneticisi'nin bulunduğu Bayraklı'da İçe Yöneticisi Erol Atkın, Hülya Devrilen Akay, Zuhal Eroğlu ve Teoman Karaca istifa dilekçelerini İlçe Yönetimi'ne sundu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de son dönemlerde tartışmaların odağında yer alan Bayraklı İlçe Yönetimi'nde flaş bir gelişme yaşandı.

30 Ekim'de İzmir'de yaşanan deprem sonrası Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş arasında yaşandığı iddia edilen gerilim ile başlayan tartışmalar, İlçe Sekreteri Kemal Kaygül ile yaşanan kriz sonrası iyice alevlenmişti.

CHP Bayraklı İlçe Sekreteri Kemal Kaygül'ün, İlçe Yönetimi karar defterini izinsiz olarak çıkardığı iddiası sonrası Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ile Kaygül arasında gerilim yaşanmıştı. Başkan Susmuş yaşanan olaylar sonrası Kaygül'ü görevden almıştı.

Kaygül'ü 'kesin ihraç' önerisi ile disipline sevk edilmesi sonrası ise İl Yönetimi hazırlanan dosyası işleme almazken, İlçe Yöneticilerinin çoğunluğunun istifa ederek Pınar Susmuş başkanlığındaki İlçe Yönetimini düşürmeyi hedefledikleri iddia edilmişti.

GÖRÜŞMELER İŞE YARAMADI
Yaşanan gelişmeler sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olaya el atıp Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, CHP Bayraklı İlçe Yönetimi ile tek tek defalarca görüşen Yücel'in çalışmaları da yetersiz kaldı. Yaşanan kriz sonrası İlçe Yöneticilerinin Susmuş'u istemedikleri iddiası yeniden ortaya atılırken, geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel ilçeye giderek hem İlçe Yöneticileri ile bir araya gelmiş hem de Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

4 İSTİFA BİRDEN
İlçe yaşanan yoğun görüşme trafiği ise istifalara engel olamadı. Tartışmaların yaşandığı ve 17 ilçe yöneticisinin bulunduğu Bayraklı'da, 4 üye bugün ilçe yönetimine istifasını sundu. CHP Bayraklı İlçe Yönetimi'nde görev yapan Erol Atkın, Hülya Devrilen Akay, Zuhal Eroğlu ve Teoman Karaca ilçe yönetimine dilekçelerini verdi.