GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Ocak 2017 Çarşamba 15:15

‘Bayraklı Belediyesi’nde rüşvet ve irtikap’ davasında ‘bilirkişi’ kararı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve 11 kişinin ‘Rüşvet ve irtikap’ iddiasıyla yargılanmasına devam edilirken, hakim irtikap suçunun işlenip işlenmediğinin tespiti için dosyanın bilirkişiye verilmesine karar verip, duruşmayı 19 Nisan 2017 tarihine erteledi.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında olduğu 11 sanığın ‘rüşvet ve irtikap’ suçlanmasıyla yargılanmasına devam edildi.

BAŞKAN KARABAĞ KATILMADI
İzmir 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "görevi kötüye kullanma, rüşvet almak ve vermek, icbar suretiyle irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla açılan davanın yapılan son duruşmasına, muaf tutulması yönünde karar verilen Belediye Başkanı Karabağ katılmazken, tutuksuz yargılanan 10 sanık ile avukatları salonda yer aldı.

Duruşmada kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından, hakim, irtikap suçunun işlenip işlenmediğinin tespiti için dosyanın bilirkişiye verilmesine karar verip, duruşmayı 19 Nisan 2017 tarihine erteledi.

NELER YAŞANMIŞTI?
İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, "rüşvet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, aralarında Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun "Bayraklı Belediyesinin 2009-2012 yıllarını kapsayan dönemde ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, rüşvet ve irtikap" gibi suçlamalar nedeniyle düzenlendiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüphelilere destek vermek amacıyla İzmir Adliyesi'ne gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, soruşturma çerçevesinde gözaltındaki bir şirket yetkilisinin 'Karabağ'a ait yazlığın tadilat parasının kendisine ödetildiği' beyanı üzerine şüpheli sıfatıyla savcılığa çağrılmıştı.

Dosyada, belediyeden ihale alan bir firmanın belediye görevlilerine cep telefonu ve uçak bileti aldığı, belediyenin temin ettiği bazı ihtiyaçların da usulsüz olarak sürekli aynı firmalardan alındığı iddiaları da yer almıştı.

Karabağ'ın da yer aldığı 9 kişi sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, belediye başkan yardımcısı Gamze Eraslan'ın da bulunduğu 2 kişi ise denetimli serbestlik yasasından yararlandırılarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.