GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2024 Salı 12:10

Bayraklı Belediyesi'nde kriz... Sendika yarın iş bırakıyor!

İşçi çıkarmaların yaşandığı Bayraklı Belediyesi’nde Başkan Önal ile sendika arasında yapılan görüşmede anlaşma sağlanamaması üzerine sendika yarın için iş bırakma kararı aldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkarma krizi büyüyor. Aralarında belediye dershanesinde çalışan öğretmenlerin de olduğu 100’e yakın işçinin işten çıkarılmasından dolayı bugün bir görüşme gerçekleştirildi.

Yeni seçilen Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ile bugün DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve belediyede örgütlü Genel İş İzmir 6 Nolu Şube yöneticileri bir araya geldi ancak görüşmeden bir anlaşma sağlanamadı. Başkan Önal, işçilerin işe geri alınması talebini geri çevirdi.

SENDİKADAN İŞ BIRAKMA KARARI
Sendika, belediye yönetiminin tutumuna tepki göstermek için yarın iş bırakma kararı aldığını duyurdu. İşçiler yarın sabah saatlerinde kart basacak ancak iş başı yapmayacak. Ayrıca saat 11:00’de belediye binası önünde kitlesel basın açıklaması yapılacak.  Öte yandan işçilerin işe iadesi için yargı yoluna da başvurulacak.

BÜTÇEYE ETKİSİ DEVEDE PİRE DEĞİL
Egedesonsöz’e açıklama yapan Genel İş İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yılmaz “Başkanla yaptığımız görüşmede geri adım atılmadı. Başkan “Benim adaylığımın ilan edilmesi sonrasında, benim bilgim dahili dışında işe alındı. Maaş ödeyemem” diyor. Ancak bu işçilerin 80 tanesi kafelerde 2-3 yıldır çalışan işçiler. Bu işçilerin bütçeye olan etkisi devede pire değil. Bir de 20’ye yakın öğretmen var. Bu öğretmen arkadaşlarımız için Sandal döneminde kadroya alınacağına dair sözler verildi ve ancak yerine getirilemedi. İş kolundan dolayı da üye yapamadığımız öğretmenler de iş çıkarıldı. Yarın iş bırakma eylemi ve kitlesel eylem yapacağız” dedi.

SEÇİM DÖNEMİNDE DESTEK DE VERDİLER
İşçilerin siyasi rekabetin bedelini ödememesi gerektiğini kaydeden Yılmaz “4 dönemdir bu belediyeyi CHP’li başkanlar yönetiyor. Başkanların kendi aralarındaki siyasi rekabetin ya da siyasi çatışmanın bedelini işçi ödememelidir. Sonuçta aynı siyasi parti 4 dönemdir burayı yönetiyor, aynı siyasi parti, aynı amaçlar. İşçiler gereken desteği de verdi. İşten çıkarılan işçiler seçim döneminde yanlarında durdu ve çalıştı” diye konuştu.