GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Aralık 2016 Pazar 09:42

Bayraklı Belediyesi çalışanı FETÖ’den tutuklandı!

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Öget Mermer ‘Bylock’ kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Mermer verdiği ifadenin ayrıntıları da ortaya çıktı.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesini ardından ülke genelinde ve İzmir’de tüm kurumlarda olduğu gibi belediyelerde de çalışanlar mercek altına alındı.

Bu kapsamda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ‘Bylock’u kullandığı tespit edilen isimler belirlendi.

İzmir’de Kasım ayı sonunda yapılan operasyonda birçok belediye çalışanı gözaltına alınırken Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görev yapan Öget Mermer de bu isimler arasındaydı…

Yapılan incelemelerde Mermer’in telefonunda ‘kırmızı Bylock’ olarak tabir edilen aktif kullanıcı durumu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mermer çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

TELEFONUMU TAMİRE VERDİM…
Öte yandan Mermer’in mahkemede verdiği ifadede, “Telefonumu tamire vermiştim. Orada ‘Bylock’ yüklenmiş. Benim hiçbir bilgim ve ilgim yok. Kimseyle buradan mesajlaşmadım. Kimseden de buranın üzerinden talimat almadım. Programın nasıl çalıştığı, kullanıldığı konusunda bilgim de yok. Ne olduysa telefon tamirinden sonra olmuş” dediği öğrenildi.