GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mart 2018 Cuma 11:34

Bayındırlı kadınlardan 8 Mart kutlaması

Bayındır’ın farklı mahallelerinden 500 kadın Bayındır Belediyesi tarafından yapılan organizasyon ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine katıldı.

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli'nın eşlik ettiği kutlamalarda kadınlar, farklı aktiviteler ve konserle eğlenerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü dopdolu geçirdi. Etkinliğin açılışına katılan Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Bayındır Doğal Ürünler Tarım Kalkınma Kooperatifi standını ziyaret etti.

Ziyaret bitiminde konuşan Başkan Sesli,  “Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Her alanda eğitimli ve becerikli kadın, geleceğin daha sağlam temeller üzerine oturtulmasında önemli bir güçtür. Onların her alanda bilgi ve becerilerle donatılması, daha güçlü bir Türkiye için büyük bir zorunluluktur. Tarihte de Türk kadını, vatanı ve milleti için kendisinden beklenmeyen birçok fedakarlıklar göstererek, bu vatan için neler yapabileceğini ortaya koymuştur. Osmanlı’dan günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki,  İstiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u bizim kadınlarımızdır. Kadınların müdahil olmadığı hiçbir şeyde başarıdan söz edemeyiz. Atalarımız da anne konusunda hassas davranmışlar ve önemini vurgulamışlardır. Atalarımız, ana başta taç imiş, her derde ilaç imiş, bir evlat pir olsa, yine anaya muhtaç imiş sözleriyle de hayatta ne olursanız olun en büyük ihtiyacının anne olduğunu göz önüne sermişlerdir. Ben bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, her konuda ve her zaman desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık dileyerek 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bayındır Belediyesi görevlileri de Bayındırlı esnafları ve kamu kurumlarını dolaştı ve karanfil vererek kadınların günlerini kutladı.