GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
7 Temmuz 2022 Perşembe 11:18

Bayındır'ın kapısını dünyaya açacak proje... Kritik eşik aşıldı!

Bayındır’da tarımda üretilen ürünlerin katma değerini yükseltmek ve ihracata yönelik üretim yapmak amacıyla kurulacak çiçekçilik organize sanayi bölgesi için önemli bir eşik daha atlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 25 binlik planlarda değişikliğe gitti.
EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin işbirliğiyle sürdürülen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’ne bir yenisinin de Bayındır’da kurulacağı açıklanmıştı.

Bayındır’da 900 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 45 parselden oluşacak tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinde çiçeklik ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile buna bağlı sanayi gelişimi planlandığı aktarılmıştı.

Proje kapsamında; özellikle modern seralarda katma değeri yüksek süs bitkileri yetiştirilecek ve üreticiler özellikle Avrupa gibi büyük ve standartları yüksek olan pazarlarda yer edinebilmeleri için iyi tarım uygulamaları standartlarında üretim yapılması hedefleniyor.

Geçtiğimiz aylarda İzmir Manisa Çevre Düzeni 1/100.000’lik planda yapılan değişikliğin ardından bugün de bölgenin 25 binlik planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlandı. Büyükşehir, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile İzmir Doğu Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğini askıya çıkardı. Bir ay askıda kalacak planlarla birlikte mevcut planlarda ‘tarım alanı’ ve ‘sulama alanı’ olarak belirlenen alanlar ‘organize sanayi alanı’ olarak değiştirildi.