GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ocak 2024 Pazar 08:53

Bayındır’ın Başkanı Demirezen’den çarpıcı açıklama: Soyer’den iki yıldır randevu alamadık!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den 2 yıldır randevu alamadıklarını belirten Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Tam anlamıyla ötekileştirildik. 2 yıldan beri kime sorarsanız sorun bunu biliyor. Büyükşehir hangi partiden olursa olsun biz İzmir'in 30 ilçesinden biriyiz. Bayındır’ın 41 bin nüfusu var. Beni dinlemek, derdime çare olmak zorunda. Çözülür ya da çözülmez fark etmez ama beni dinlemek zorunda. Ben nasıl 41 bin hemşerimin kim olduğuna bakmadan, yaşına, cinsiyetine, dinine, ırkına bakmadan kapımı sonuna kadar açıyorsam Büyükşehir’de böyle olmak zorunda” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kala siyasilerden üst üste açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Özellikle İzmir’de Cumhuriyet Halk Partili belediyeler hükümete yönelik kendilerine karşı üvey evlat muamelesi yapıldığını ve yeteri kadar destek verilmediğini belirtirken sık sık tartışmaya neden olan iddialar sonrası, bir isyan da AK Partili Bayındır Belediyesi’nden geldi.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den randevu alamamaktan sitem etti.

2,5 YILDIR AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUM
Kendisi ile birlikte AK Parti ve MHP’de bulunan tüm belediye başkanlarının aynı sorunu yaşadığını belirten Demirezen, “Bunu herkes biliyor. 6 belediye başkanımıza da bunu sorabilirsiniz. Bu üzücü bir durum. Tam anlamıyla ötekileştirildik. 2 yıldan beri kime sorarsanız sorun bunu biliyor. Büyükşehir hangi partiden olursa olsun biz İzmir'in 30 ilçesinden biriyiz. Bayındır’ın 41 bin nüfusu var. Beni dinlemek, derdime çare olmak zorunda. Çözülür ya da çözülmez fark etmez ama beni dinlemek zorunda. Ben nasıl 41 bin hemşerimin kim olduğuna bakmadan, yaşına, cinsiyetine, dinine, ırkına bakmadan kapımı sonuna kadar açıyorsam Büyükşehir’de böyle olmak zorunda. Ben bu sorunu 2,5 yıldır söylüyorum” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTERİM
Sitemlerine rağmen hiçbir dönüşün yapılıp yapılmadığının sorulmasına da yanıt veren Demirezen, “Sadece ‘Genel Sekreter Yardımcım görüşsün’  dönüşünü alabildik. Ben zaten genel sekreter yardımcısı ile görüşmek istesem ondan randevu iterim. Ben Bayındır’ın seçilmiş belediye başkanıyım ve ‘abi’ olan Büyükşehir Belediye Başkanım ile görüşmek isterim” ifadelerini kullandı.

6 BAŞKAN DA ÜVEY EVLAT OLDU
Soyer’in ‘hükümet bizi üvey evlat olarak görüyor’ söylemine karşı çıkan Demirezen, “Sayın Tunç Soyer ‘üvey evladız’ diyordu ama öyle bir şey kesinlikle yok. Ancak bizler yerel yönetimde üvey evlat olduk. Bu sadece benim de sorunum değil. 6 belediye başkanı olarak bizler İzmir’de üvey evlat olduk” dedi.

BİZİM KARŞILAŞTIĞIMIZ SORUNLARLA KARŞILAŞMAZLAR
Hamza Dağ’ın belediye başkanı olması halinde CHP’li belediyelerin kendilerinin yaşadığı sorunu yaşamayacağını dile getiren Demirezen, “Hamza Abi İzmir’i biliyor. 12 yıldan beri milletvekili. İzmir’i biliyor.  Konak’a da gitse, Karşıyaka’ya da gitse, Tire’ye de gitse her yerde sevgiyle karşılanıyor. Hamza abi İzmir’in abisi olacak. Sayın Dağ’ın belediye başkanı olması durumunda CHP’li belediyeler hayatta bizim karşılaştığımız gibi sorunlarla karşılaşmaz. Bunu İzmir biliyor. Mevcut belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz istediği zaman arayıp derdini anlatabiliyor kendine. Ben birçok belediye başkanının arayıp yardım istediğini duydum kendisinden ve o sorun mutlaka çözüme kavuştu” ifadelerini kullandı.

PROJELERİMİZİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ
Yeniden aday gösterilmesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Demirezen, “İlk günkü aşk ve heyecanla nereden başladıysa devam edecek. 30 ilçe arasında Bayındır çok farklı bir yerde. Ekonomik kriz, deprem, pandemi… Bazı işlere başladık bazılarına başlayamadık, bazıları devam ediyor. Biz tüm projelerimizi tamamlamak istiyoruz. Tek amacımız bu. Bayındır’ı 30 ilçenin içinde kendi özel nitelikleri ile ön plana çıkarmak istiyor” diye konuştu.