GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Nisan 2019 Perşembe 12:50

Bayındır'da seleften halefe tele-tebrik!

İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinde el değiştirerek CHP’den AK Parti’ye geçen ilçeler arasında bulunan Bayındır’ın yeni Belediye Başkanı Uğur Demirezen açıklamalarda bulundu. Selefi CHP’li eski Başkan Ufuk Sesli’nin kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini söyleyen AK Partili Başkan Demirezen ayrıca farklı galibiyeti için, “Partili partisiz herkesin oyunu aldım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri geride kalırken sandıklardan çıkan sonuçların yansımaları ve yankıları hala devam ediyor. Birçok kentte olduğu gibi İzmir’de de seçim yarışı oldukça hareketli yaşandı. Merkez sağ ideolojinin güçlü olduğu ilçelerden olan ve ilk kez bir sol parti iktidarı ile 2014 yerel seçimlerinde tanışan Bayındır’da 31 Mart’ta AK Parti net bir galibiyet elde etti.

Seçime CHP’li mevcut Belediye Başkanı olarak giren Ufuk Sesli yüzde 40.55’te kalırken rakibi AK Partili Uğur Demirezen ise yüzde 58.03’lük sonuçla yeni başkan seçildi. Demirezen ayrıca seçimlerin tamamlanmasının ardından İzmir’de ilk mazbatasını alan başkan da oldu. Demirezen Bayındır’ın resmi olarak yeni başkanı sıfatıyla görevine başladı.

Gelinen noktada seçim sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Demirezen ayrıca selefi CHP’li Sesli’nin kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini söyledi.

16 BİN OYU PARTİLİ PARTİSİZ HERKESTEN ALDIM!
Seçimi kazanmasıyla ilgili de Bayındır halkına teşekkür eden Belediye Başkanı Demirezen sandıktan farklı önde çıkmasına değinirken, “Bir şeyler bekliyordum. Allah razı olsun Bayındır’daki 41 bin kişiye evlatları gibi güveniyordum. Çünkü parti ayırmaksızın herkes Bayındır’ın sıkıntılarını vatandaşlar da benimle beraber yaşıyordu.  Tüm partililer Bayındır’ın dertlerini biliyordu. Ben onların bir nebze gözü, kulağı oldum. Sağ olsunlar beni evlatları gibi görüyor. Bu 16 bin oy partili partisiz herkesin oyunu alarak oluştu. Herkesin oyunu hizmet adına, gönül belediyeciliği adına aldım. Bu oyların bu nedenden dolayı verildiğini düşünüyorum. İnsanımız hizmet istiyor” dedi.

SELEFTEN HALEFE TELE TEBRİK!
Rakibi özelinde konuşan Demirezen, “Ufuk Bey beni pazartesi günü saat 10:30’da arayarak tebrik etti. Ufuk Bey 5 yıl hizmet etti. Teşekkür ediyoruz ama yönetici olmak çok farklı bir şey. Ben bir tane projesini ve ‘şunu yapacağım’ dediğini duymadım. Çok genel politikadan gitmeye çalıştı. Bir strateji uyguladı. Takdir kendisinindir. Ekibi ve kendisi böyle düşünmüştür. 5 yıl mutlaka bir şeyler yapmıştır. Bundan önce kim belediye başkanı olarak ilçesine katkı koyduysa teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.