GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Nisan 2020 Çarşamba 12:38

Batur Konak’taki 1 yılını özetledi: Büyükşehir ile aramız gayet iyi!

Narlıdere’deki 4 döneminin ardından Konak Belediye Başkanlığı’ndaki 1 yılını geride bırakan CHP’li Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arasının gayet iyi olduğunu söyledi. Başkan Batur ayrıca, “Konak’ta nasıl bir belediye devraldınız?” sorusunu, “Mimara ihtiyacı olan bir belediye” sözleriyle cevapladı.

EGEDESONSÖZ- (ÖZEL HABER) Türkiye’de 2019 yılının 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerde sandıktan çıkarak koltuğa oturan belediye başkanları 1 yıllarını geride bıraktı. Başkanlar mazbatalarına Nisan ayının ilk haftasında kavuşur kavuşmaz hizmete başlamıştı.  

Başkanlardan kimisi geçmiş yıllardan gelen görevini sürdürürken çoğunluğu ise ilk dönemlerini yaşıyor. İzmir tarihine geçmiş bir siyasi aktör olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere’deki 20 yılın ardından yeni görevinde geçen ilk senesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Metropolün kalbindeki, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Abdül Batur Egedesonsöz’e konuştu. Belediye Başkanı Batur kısa soru-cevap şeklinde gerçekleşen mini röportajda çarpıcı cevaplar verdi.

Her ne kadar koronavirüs ile mücadele kapsamında olağanüstü bir dönemden geçilse de Batur sorularımıza şu yanıtları verdi:

Görev süreniz 1 yıla yaklaşıyor, nasıl geçti bunca zaman?

Çok hızlı geçti!

Nasıl bir belediye devraldınız?

Mimara ihtiyacı olan bir belediye

Şu an ilçenizde görevi sürdürürken daha önce yerine getirilmeyen hangi hizmetleri yapıyorsunuz?

Kent yenileme-Pozitif ayrımcılık-Tarihe sahip çıkma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile aranızdaki ilişki nasıl?

Gayet iyi!

Güncel olarak ilçenizde koronavirüs ile mücadeleyi nasıl sürdürüyorsunuz?

Ne gerekiyorsa yapılıyor