GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mart 2022 Çarşamba 17:41

Batur’dan Soyer’e 'grup seçimi' desteği: Kiminle çalışacağını belirlemek hakkıdır!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak grup başkanvekilliği ve parti sözcülüğü seçimleriyle ilgili Başkan Tunç Soyer’e destek verdi. Batur, “Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinin belediye başkanının kendi çalışacağı grup yönetimini seçme hakkı olduğuna inanıyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan ayı içinde gerçekleştirilecek grup başkanvekilliği, grup sözcülüğü ve komisyon üyelikleri seçimi öncesinde yaşanan hareketlilik sürüyor.

Mevcut isim olan Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun görevine devam etmeyeceğini yönelik açıklamaları partide kulis çalışmalarını hızlandırmıştı. Birçok kişinin adı konuşulurken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü adaylığı düşündüğüne yönelik açıklamalarda bulunmuştu.  Gümrükçü’ye ilk desteği Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç verirken parti içinde bazı isimlerin de olası seçimde Gümrükçü’nün lehine oy kullanabileceği ifade edilmişti. Parti içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e karşı çıkan bir yapının hareketi olarak yorumlanan bu çıkış eski Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan’ın organizasyonu olarak konuşulmaya başlandı.

Süreç içinde tavrı ve düşünceleri en çok merak edilen isimlerin başında gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur fikirlerini kamuoyuyla paylaştı. Batur, daha önceki süreçte parti grup toplantısında yaptığı konuşmanın arkasında olduğunu söyledi.  Aynı fikirde ve düşüncede olduğunu anlatan Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mecliste görev yapacak yakın çalışma arkadaşlarını belirleme hakkının olduğunu dile getirdi.

Batur, “Türkiye’nin üçüncü büyük şehrini yöneten belediye başkanı Sayın Tunç Soyer kendi grup başkanvekili ve grup sözcüsünü seçmelidir. İl başkanlığıyla koordineli bir şekilde bu isimleri belirleme hakkı olduğunu düşünüyorum.  Ve kesinlikle de buna inanıyorum.  Biz nasıl ki kendi belediye meclislerimizde başkanlar olarak grup başkanvekili, grup sözcüsü ve grup yönetim kurulu üyelerine belirliyor, tercihte bulunuyorsak sayın başkanın da bu en tabii hakkıdır” diye konuştu.