GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Eylül 2023 Cuma 09:36

Batur'dan Saygılı'ya 'Kordon'a çalı' yanıtı: Kafamızdan uydurmadık!

Kordon’da sıkça meydana gelen olayların yaşanmaması için peyzaj düzeninin elden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Batur ‘çalı’ tipi bitki önerisi hakkında eleştiride bulunan AK Partili Saygılı’ya “Bazı bölgelerde özellikle Kordon’da, en fazla şikayet gelen yerler var. O bölgelerde çalı türü şeyler yaparak oturmayı engelleyip diğer taraflarda oturmaya devam edecekler demiştik. . Kordon İş İnsanları Derneği Ömür Şanlı da bizi destekleyen bir açıklama yaptı. Biz bunu kafamızdan uydurmadık” yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ –  İzmirlilerin uğrak mekânlarından Alsancak-Kordon’da artan asayiş olayları gündem olmaya devam ediyor.

Asayiş olayları ile gündeme gelen Kordon için yaptığı çalı tipi bitki önerisi hakkında gelen tepkileri değerlendiren Batur, önerisinin arkasında olduğunu kaydetti.



SonSöz TV’de açıklamalarda bulunan Başkan Batur, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’nın öneriye tepki göstermesi hakkında şunları söyledi:

“Kordon ve Alsancak, İzmir'in gözbebeği. Eğlence sektörünün, gençlerin özgürce yaşam haklarını kullandığı Kordonumuz var. Alsancak zaten eğlence merkezi. Kentin en dinamik gece hayatını olduğu bölge. Kentli bir yere gidecek ve bir yer seçmiş kendine, orası da Alsancak. Gelip istediği gibi eğlenecek.  İzmir'de gençleri ve yaşam biçimi ile demokrat bir ildir, demokrasinin en geliştiği ildir, oradaki gençler istedikleri gibi eğlenmelidir. Bazı bölgelerde özellikle Kordon’da, en fazla şikayet gelen yerler var. O bölgelerde çalı türü şeyler yaparak oturmayı engelleyip diğer taraflarda oturmaya devam edecekler demiştik. Biz yaşam tarzına müdahaleyi bırakın, yaşam tarzını had safhada demokratik olması için dilimizde tüy bitiyor. Kimse bize demokrasi ile ilgili hele hükümetteki arkadaşların ders vermesine gerek yok. Ülkede olanları hepimiz biliyoruz. Gazeteciler yazarlar... İnsanlar düşüncelerini özgürce söyleyemeyecek durumdalar. Hiçbir yere müdahale etmeyeceğiz. Vatandaşın çekincesi var ve bunu dile getirmeye çalışıyorlar. Kordon İş İnsanları Derneği Ömür Şanlı da bizi destekleyen bir açıklama yaptı. Biz bunu kafamızdan uydurmadık”

KORDON’A ‘ÇALI TİPİ BİTKİ’ ÖNERİSİ!

BATUR 'ÇALI' ÇIKIŞINDA BULUNMUŞTU
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kordon’da sıkça meydana gelen olayların yaşanmaması SonSöz TV’de için peyzaj düzeninin elden geçirilmesi gerektiğinin altını çizmişti. Başkan Batur, “Kordon’da, gençlerin rahat oturabilmesi için lokal bölgeler ayrılarak diğer alanlara sınır şeklinde çalı tipi peyzaj düzenlemesi yapılabilir.” demişti.

SAYGILI: KORDON'A ÇALI KONULAMAZ!

SAYGILI’DAN BATUR’A 'YAŞAM TARZI' ÇIKIŞI
Başkan Batur’un bu önerisine karşı AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ‘yaşam tarzı’ çıkışında bulunmuştu.  Saygılı da SonSöZ TV’de “İnsanların temel haklarına, eğlencesine karışmak olmaz. Seçimleri kazandığımızda gençlerimizin daha fazla eğlenmesini sağlayacak işler yapılması noktasındayız orada. Oradaki çimlerin boyutuyla, çalısıyla onların uğraştığı gibi uğraşmıyoruz. Konuşacak malzeme bulamıyorlar. Hayallerindeki şeyleri söyleyip toplumu kabusa sokmaya çalışıyor” ifadelerini kullanmıştı.