GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Mayıs 2017 Cumartesi 08:45

Başsavcılık’tan Büyükşehir’e o cadde için güvenlik yazısı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nde gerçekleştirdiği yeşillendirme çalışmalarına Cumhuriyet Başsavcılığından uyarı geldi. Yazıda olası bir terör saldırısında suç unsurlarının caddenin ortasındaki refüje gizlenmemesi için diz seviyesine gelen yeşilliğin kaldırılması istendi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nde yeşillendirme çalışmaları gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne güvenlik yazısı gönderdi.

Savcılık, Bayraklı Adliyesi’ne 5 Ocak 2017 tarihinde düzenlenen saldırıda teröristlerle çatışan ve şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in adının verildiği caddede bulunan ve yolu ikiye ayıran refüjde sadece çimlerin kalmasının güvenlik açısından daha sağlıklı olacağını belirtti.

Güvenlik yazısında, Sekin’in şehit olduğu caddenin ortasındaki ağaçların herhangi bir sıkıntı yaratmayacağı fakat diz seviyesindeki çiçekli alanın olası bir terör eyleminde bomba, silah ya da herhangi bir suç unsurunun gizlenmesine imkan verebileceğinden dolayı riskli görüldüğü ifade edildi.  

Bunun üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sadece ağaçlara ve çimlik alana yer vermek için refüjlerde düzenlemeye gittiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?
İzmir’de 5 Ocak 2017 tarihinde bir terör saldırısı gerçekleşti. Bayraklı Adliyesi'ne bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit oldu. Aralarında polislerin olduğu 7 kişi de yaralandı. Bombalı aracı patlatan 2 terörist de polisle girdikleri çatışmada yaşamını yitirdi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KANLI SALDIRISI OLACAKTI
Şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in, dikkati ve kahramanlığı sayesinde büyük bir faciayı önlediği belirtildi. Aksi durum gerçekleşseydi, PKK’nın üstlendiği saldırıda Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kanlı terör olayının yaşanabileceği o dönem ifade edilmişti.