GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Mayıs 2016 Pazar 07:38

Basmane'nin asırlık çınarı devrildi!

İzmir'in Basmane semtinde kökü çürüyen asırlık çınar ağacı, bir aracın üzerine devrildi. Ağacın gece devrilmesi nedeniyle şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Basmane'de Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan ve kökü içten içe çürüyen asırlık bir çınar ağacı, gece yarısı büyük bir gürültüyle devrildi. Ağacın devrilmesiyle yakındaki bir taşıtta hasar oluşurken, o saatte çevrede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Ekipler gece yarısı olay yerine gelip, devrilen ağacı parçalara bölüp, kapanan yolu trafiğe açtı. Geriye ise dev çınarın kütükleri kaldı. Çevrede yaşayan vatandaşlar, ağaçların bakımsızlık ve dükkanların önlerini kapatmaması için köklerine bilinçli olarak detarjan ve başka kimyasallar dökülerek, kurutulduğunu, çürümelirin sağlandığnı, sonra da kesildiğini iddia ederek, şunları söyledi:

"Bu bölgede bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan bu asırlık ağaçlar var. Bir faciaya neden olmadan bu ağaçların bakımları yapılmalı. Defalarca dilekçeler verdik fakat gelen olmadı. 2003 yılında Altınpark'ın simgesi 700 yıllık dev çınar ağacı da aynı kaderi paylaşmış ve bakımsızlıktan devrlilip çevrede oturanların yaralanmasına neden olmuştu." (dha)