GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ocak 2016 Cuma 18:05

Başkent’te son durum… Balbay Egedesonsöz’e konuştu: Çekilecek mi?

Genel başkanlığa talip olan Balbay, İzmir delegasyonunun adaylığına bakışını yorumlarken, yeter imza sorusuna da yanıt verdi.

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ – CHP’de büyük kurultaya saatler kala kulisler hareketlenirken, Ankara’da yarın başlayacak maraton öncesi cevabı en çok merak edilen soru, genel başkanlığa talip olan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın yeter imzaya ulaşıp ulaşamayacağı…

Kurultay çalışmalarını Ankara’da bir otelde kurulan ofiste sürdüren İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yoğun mesai harcıyor.

Delegelerle tek tek görüşen ve destek isteyen İzmir Milletvekili Balbay çalışmaları sırasında Egedesonsöz’e konuştu.

İzmir delegasyonunu adaylığına bakışını yorumlayan Balbay, ‘yeter imza’ sorusuna da yanıt verdi.



HERKES PLAN YAPIYOR; YADIRGAMIYORUM!
Söze İzmir’le başlayan Balbay, “Aziz Bey’in siyasi hedefleri var. Ekibinin de siyasi planları var. Herkes kendi açısından plan yapıyor. Ama bunu yadırgamıyorum. Büyükşehirlerde tıpkı İzmir’de olduğu gibi belediye başkanlarının hakimiyetinde bir delegasyon yapısı oluştuğu için durum onların kararlarına göre şekilleniyor. Başkanların da 2019 seçimleri planları var. Sadece yerel seçimleri değil genel seçimleri de düşünmeleri gerekiyor. Ben onlara partinin iktidar olacağı genel seçim sürecini de düşünmelerini öneriyorum” dedi.

NE OLURSA OLSUN ÇEKİLMEYECEĞİM!
CHP İzmir Milletvekili adaylık için imza konusunda da “‘Balbay adaylığını devam ettirerek acaba pazarlık mı yapıyor?’ diye düşünenler var. Bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için yola çıktım. Kaç delege olursa olsun, ‘İmzalar şu kadar’ diyeceğim. Adaylık için yola çıktığımda bana ‘Seni destekliyoruz. İmza veririm’ diyen 200 delege vardı. Yeterli sayıya ulaştıktan sonra daha fazla bastırmadım. Şu aşamada bir sıkıntı yok. Özellikle Anadolu’dan büyük destek görüyorum. Artık ‘Yazan Balbay değil çözen Balbay var’. Bu süreci bir mayalanma süreci olarak değerlendiriyorum. Ne olursa olsun yarıştan çekilmeyeceğim. Bir rüzgar yarattık. Bir çok kişiyi ‘Gönlümüz seni istiyor’ derken, bazıları da ‘Yönetime bir şans daha verelim’ diyor. Delegasyonun yüzde 95’inin gönlünde varım. Seçtiğim dil, yaptığım açıklamalar yıkıcı değil, hep yapıcı davrandım. Bundan sonra da öyle olacak” mesajlarını verdi.