GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ağustos 2023 Salı 17:43

Başkent Planları sil baştan!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tartışmalarla geçen Başkent Hastanesi’ne ait Konak Halkapınar’daki parsele ait imar planı, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun talebinde doğrultusunda revize edilmesi için İmar ve Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonlarına gönderildi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Abdül Batur liderliğinde gerçekleştirildi.

BAŞKENT PLANLARINA REVİZYON
Mecliste Konak’ın Halkapınar bölgesinde bulunan Başkent Üniversitesi bünyesindeki vakfa ait arazinin plan değişikliği konusu yeniden ele alınarak, İmar ve Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonlarına gönderildi.

Konu daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tartışmalara neden olmuştu.  Oy çokluğu ile birlikte meclisten geçen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 13 bin 234 metrekare büyüklüğündeki parselin emsal oranı 3,5 olarak belirlenmişti. Ancak imar planı kentsel SİT alanına komşu parselin imar planı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan geçemedi. Kurul’un talebi doğrultusunda planda revizyon çalışması yapılması için adım atılmış oldu.

HABERAL’A AİT
Halkapınar’daki İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ile Türkerleri Mahall Bomonti İzmir projesine komşu değerli parsel Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından kurulan Başkent Üniversitesi’ne ait.

Plan değişikliği Konak Belediyesi Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında yeniden ele alınacak. Plan değişikliğinin İmar Komisyonu’na gönderilmesi bekleniyor.