GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Aralık 2017 Pazartesi 23:25

Başkanlardan flaş kurultay kararı: Oy kullanmayacaklar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı öncülüğünde bir araya gelen belediye başkanları il kongresi sonrasında kurultay delegesi olmama kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- CHP’de devam eden kongre sürecinde İzmir’de önce ilçe başkanlarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu milletvekilleriyle de buluştu. Başkan Kocaoğlu daha sonra Seferihisar’da belediye başkanlarını topladı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliği yaptığı toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce haricinde tüm ilçe belediye başkanları katıldı.

-CHP İZMİR’DE KOCAOĞLU İLE VEKİLLERİN ZİRVESİNDE NELER KONUŞULDU?

Toplantıda, belediye başkanları kurultayda oy kullanacak “kurultay delegesi listesinde” yer almama kararı aldı. Buna göre başkanlar, İzmir il kongresinde seçilecek delege listelerine girmeyecek. Böylece belediye başkanları yerine önerdikleri, uygun görülen isimler yazılacak. Daha önce kurultay süreçlerinde etkili olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun talebiyle başkanların yerine eşleri listelerde yer almış, genel başkanın seçildiği kurultaylarda oy kullanmışlardı.

AMAÇ ÇORBADA TUZUMUZUN OLMASI
Başkan Kocaoğlu; “Belediye Başkanlarımızla rutin toplantımızı Seferihisar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Ülkenin koşullarını, geçtiğimiz gün yayınlanan KHK’ları değerlendirdik. Nasıl bir duruş almamız gerektiğini, bizleri nelerin beklediğini, ülkenin durumunu konuştuk, belirli tespitlerde bulunduk.  Sonuç olarak bizim de çorbada tuzumuz olması, safları sıklaştırmak, CHP’ne emeği geçen örgüt üyelerine fırsat vermek adına, 23 belediye başkanımız kurultay delegesi olmamaya, bu görevin örgüt emekçilerinde olması gerektiği yönünde bir karar aldık.  Giderek şartların ne kadar zorlaştığını, nasıl bir mücadele içerisine girmemiz gerektiğini, CHP’nin ve tüm örgütün ülkemizde umut olma yolunda ne kadar büyük bir sorumluluk üstlendiğinin altını çizdik. Bu düşüncelerle çalışmamıza, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı, Atatürk ilke ve inkılaplarının sonuna kadar savunucusu olarak görevlerimize devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.