GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Haziran 2024 Pazartesi 14:20

Başkanlardan bayram raporu… Tatil nasıl geçti?

Kurban Bayramı ile birlikte toplam 9 gün tatilin ardından sahil boyundaki belediye başkanları tatili yorumladı. İzmir’deki birçok ilçe, kayıtlı nüfuslarının birkaç kat yaşayan nüfusuyla karşı karşıya kaldı. Başkanlar ise bu farka karşı aldıkları önlemleri anlattı.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Kurban Bayramı hafta sonu tatili ile birleştirilip 9 gün boyunca resmi tatil ilan edilmişti. Bugün itibariyle 9 günlük tatil sona erdi. 9 günlük tatilin ardından İzmir’de sahil şeridinde yer alan ve turizm açısından zengin ilçelerin belediye başkanları, Egedesonsöz’e tatili değerlendirdi.

BAŞKAN FIÇI: GELEN KONUKLARIMIZ MUTLU AYRILDILAR BEN DE MUTLUYUM
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, kendileri için sorunsuz bir tatil süreci geçirdiklerini belirterek, “Bayram güzel geçti vukuatsız ve sorunsuz. Gelen konuklarımız son derece mutlu ayrıldılar bu yüzden ben de mutluyum. Ortalama günlük araç giriş sayımız 16 bin civarında oldu. Araçların dışında binlerce kişi toplu ulaşım kullanarak geldi. İZDENİZ’in vapur hizmeti de başladı, sabah ilk seferinde yaklaşık 600 yolcu getiren bir hizmetimiz var. Son derece kalabalık bir süreç yaşadık, esnafımız mutlu oldu, vatandaşlar mutlu oldu. Asayiş bakımından sorunsuz bir bayram atlattık” dedi.

‘KAYITLI VE YAŞAYAN NÜFUS ARASINDA 4 KAT FARK VAR’
Başkan Fıçı ayrıca kayıtlı nüfus ile yaşayan nüfus arasındaki fark ve bu fark yüzünden maddi olarak özellikle kıyı belediyelerinin yaşadığı soruna değinerek, “Direkt TBMM’nin kararına bağlı ve bir yasal düzenleme gerektiren bir durum. Bu konuda mağduriyetimiz çok. Kayıtlı nüfus ve yaşayan nüfus arasında en az 4 kat fark var. Bütün sahil kesimindeki ilçelerin temel sorunu. Yasal düzenleme gerektiren önemli bir konu” dedi.

BAŞKAN BALKAN: ÇÖPLERİNİ SAHİLE BIRAKANLARDAN BIKTIK USANDIK
İzmir’in bir başka tatil yöresi olan Urla’nın belediye başkanı Selçuk Balkan, ilçeye gelen misafirlerin sahillerde bıraktıkları çöplerden yakınarak, “Tatil yapamadık. Her taraf çöp. Böyle bir şey görmedim. Pisliği, çöpü bu kadar bırakıp giden insanlar geldi. Bu konuda usandık bu bayram. Çöpü bile çöp tenekelerine atmadılar. Temizlik yapmaktan usandık. Plajlara 1 milyon insan geldi. Çevreyi çok kirletiyorlar. Tatil 9 gün, her gün gelenler üzerinden çok fazla bir sorun yaşadık” dedi.

BAŞKAN YETİŞKİN: EN KALABALIK BAYRAMI YAŞADIK, İYİ PLANLAMAYLA HİÇBİR SORUN YAŞAMADIK
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise kentin en kalabalık dönemini yaşadıklarını ancak organize ve planlı bir şekilde hareket ettikleri için hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, “Tarihinin en kalabalık bayramını yaşadık bu dönemde. Günübirlikçiler hariç toplam nüfusumuz 1 milyonu buldu. Hiçbir şekilde altyapı sorunları yaşamadık. Ekiplerimiz hazırdı. Büyükşehir ekipleri de destek verdi bize hizmet konusunda, hiçbir sıkıntı yaşamadık. Organize bir şekilde hizmet verdik. Personel sayımız yeterliydi, iyi bir planlamayla hiçbir sıkıntı yaşamadan geçirdik bayramı. Daha önceden tecrübelerimiz olduğu için ona göre hazırlık yapmıştık. Nüfus yoğunluğunun bu denli yüksek olacağını biliyorduk. Asayiş konusunda da hiçbir şikayet almadım. Bizim için gayet iyi bir bayram geçirdik” ifadelerini kullandı.