GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mart 2018 Perşembe 09:48

Başkanlara ilke kararı tebliğ edildi: İstifa edecekler!

AK Parti Genel Merkezi tarafından İzmir'de İlçe Başkanlığına atanan meclis üyeleri belediyelerdeki görevlerinden istifa edecek.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Aydın Şengül’ün atanmasından sonra ilçelerde başlayan değişim çalışmaları sürüyor. İzmir’de 30 ilçenin büyük bölümünde yenilenme kararı alınırken İlçe başkanlıklarına atamalar da büyük oranda tamamlandı.

Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı sürpriz bir karar alarak İlçe başkanı olarak atanan meclis üyelerinin belediyelerdeki görevlerinden istifa etmesini istedi. Parti, hukuken ve tüzük gereği bir sorun bulunmasa da bir kişinin hem meclis üyesi hem de meclis grup başkanı olmasına izin vermedi.

- AK PARTİ İZMİR’DE DEĞİŞİM RÜZGARI… O İLÇELERE YENİ BAŞKANLAR ATANDI!

Bu uygulamaya göre, Çiğli İlçe Başkanı Mesut Demirkaya, Bornova İlçe Başkanı Cevdet Çayır, Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen, Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, Tire İlçe Başkanı Selman İçelli görevlerinden istifa edecek.

Öte yandan alınan ilke kararının İlçe başkanlarına Ankara’da Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş tarafından tebliğ edildiği, buna göre davranmalarını istediği belirtildi.